Het is analistenbureau Ovum dat zegt dat er sinds eind 2015 een miljard gebruikers zijn van LTE, ook bekend als 4G. Dat punt bereikt het in minder dan zes jaar, terwijl W-CMDA (beter bekend als 3G) meer dan tien jaar nodig had.

Eind 2020 zullen 3G en 4G samen 85 procent van alle mobiele abonnementen dekken. Dat de opmars van 4G zo snel gaat is echter niet zo verwonderlijk. Zo zijn veel gebruikers in de smarpthonemarkt gestapt met de komst van 3G, terwijl zij doorgaans automatisch zijn overgestapt naar 4G zodra hun operator de technologie aanbood. Ook is het ecosysteem van smartphones, netwerk en digitale diensten vandaag volwassener, wat 4G interessanter maakt dan 3G destijds. Tot slot zijn er ook veel meer mobiel verbonden machines (M2M) vandaag, al maakt Ovum in de cijfers geen onderscheid tussen gsm-abonnementen en M2M.

"We zien een verdubbeling van het aantal LTE-gebruikers tegen 2017 en een verdrievoudiging tegen 2019 door goedkopere smartphones goedkoper en nu mobiel breedband vaker onmisbaar wordt", zegt Mark Newman, Chief Research Officer bij Ovum in een verklaring.

De groei is vooral te danken aan China dat de helft van de nieuwe gebruikers telt, of 35 procent van de wereldmarkt. Al merkt Ovum op dat LTE ook in de volgende vijf jaar met meer dan tien procent blijft groeien. Tegen 2020 verwacht het bureau 3,62 miljoen verbindingen.

Het is analistenbureau Ovum dat zegt dat er sinds eind 2015 een miljard gebruikers zijn van LTE, ook bekend als 4G. Dat punt bereikt het in minder dan zes jaar, terwijl W-CMDA (beter bekend als 3G) meer dan tien jaar nodig had.Eind 2020 zullen 3G en 4G samen 85 procent van alle mobiele abonnementen dekken. Dat de opmars van 4G zo snel gaat is echter niet zo verwonderlijk. Zo zijn veel gebruikers in de smarpthonemarkt gestapt met de komst van 3G, terwijl zij doorgaans automatisch zijn overgestapt naar 4G zodra hun operator de technologie aanbood. Ook is het ecosysteem van smartphones, netwerk en digitale diensten vandaag volwassener, wat 4G interessanter maakt dan 3G destijds. Tot slot zijn er ook veel meer mobiel verbonden machines (M2M) vandaag, al maakt Ovum in de cijfers geen onderscheid tussen gsm-abonnementen en M2M."We zien een verdubbeling van het aantal LTE-gebruikers tegen 2017 en een verdrievoudiging tegen 2019 door goedkopere smartphones goedkoper en nu mobiel breedband vaker onmisbaar wordt", zegt Mark Newman, Chief Research Officer bij Ovum in een verklaring.De groei is vooral te danken aan China dat de helft van de nieuwe gebruikers telt, of 35 procent van de wereldmarkt. Al merkt Ovum op dat LTE ook in de volgende vijf jaar met meer dan tien procent blijft groeien. Tegen 2020 verwacht het bureau 3,62 miljoen verbindingen.