Tot het einde van het jaar mag het spel in Lillo niet meer gespeeld worden tussen 22 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends. Dat moet de amper 35 bewoners van het dorpje de nodige nachtrust bezorgen.

Lillo wordt al enkele maanden overspoeld door enthousiaste Pokémonjagers omdat er erg zeldzame exemplaren van de virtuele wezentjes te vinden zijn. Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt dat heel wat overlast, onder meer omdat vele spelers alcohol meebrengen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) nam al maatregelen zoals extra afvalophalingen en meer politiepatrouilles, maar een echte oplossing werd vooral bij het bedrijf achter Pokémon Go - Niantic - gezocht.

Politiereglement

"We hebben het bedrijf aangeschreven en zij hebben toegezegd de Pokémons uit Lillo te verwijderen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd", aldus De Wever maandag. "Een avondklok vinden we uitdrukkelijk geen goed idee, daarom kiezen we nu voor een tijdelijk politiereglement tot het einde van het jaar. De politie kan op die manier overlast beteugelen."

Alle gemeenteraadsfracties keurden het reglement vervolgens goed.

(Belga/WK)

Tot het einde van het jaar mag het spel in Lillo niet meer gespeeld worden tussen 22 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends. Dat moet de amper 35 bewoners van het dorpje de nodige nachtrust bezorgen. Lillo wordt al enkele maanden overspoeld door enthousiaste Pokémonjagers omdat er erg zeldzame exemplaren van de virtuele wezentjes te vinden zijn. Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt dat heel wat overlast, onder meer omdat vele spelers alcohol meebrengen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) nam al maatregelen zoals extra afvalophalingen en meer politiepatrouilles, maar een echte oplossing werd vooral bij het bedrijf achter Pokémon Go - Niantic - gezocht.Politiereglement "We hebben het bedrijf aangeschreven en zij hebben toegezegd de Pokémons uit Lillo te verwijderen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd", aldus De Wever maandag. "Een avondklok vinden we uitdrukkelijk geen goed idee, daarom kiezen we nu voor een tijdelijk politiereglement tot het einde van het jaar. De politie kan op die manier overlast beteugelen." Alle gemeenteraadsfracties keurden het reglement vervolgens goed. (Belga/WK)