Gemandateerde boekhouders en accountants krijgen nog tot vrijdag 6 november de tijd om via Tax-on-Web belastingaangiftes in te dienen. Oorspronkelijk lag de deadline op 31 oktober, maar eerder deze week kampte het systeem opnieuw met technische problemen.

Volgens minister van Financiën Didier Reynders (MR) en staatssecretaris Bernard Clerfayt (FDF) is het systeem "het slachtoffer van zijn eigen succes". Particulieren moesten al in juli hun belastingaangifte indienen, maar gevolmachtigden (o.a. boekhouders en fiscalisten) kregen daarvoor tot 31 oktober de tijd. Maar door de recente toegangsproblemen beslisten minister Reynders en staatssecretaris Clerfayt om die deadline met een weekje te verlengen tot vrijdag 6 november 24.00 uur. Momenteel werkt het systeem opnieuw normaal.

Op woensdag 28 oktober stond de teller op 2.251.625 elektronische aangiften in de personenbelasting. Dat is goed voor een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van 2008, aldus Reynders en Clerfayt.

Bron: Belga

Gemandateerde boekhouders en accountants krijgen nog tot vrijdag 6 november de tijd om via Tax-on-Web belastingaangiftes in te dienen. Oorspronkelijk lag de deadline op 31 oktober, maar eerder deze week kampte het systeem opnieuw met technische problemen. Volgens minister van Financiën Didier Reynders (MR) en staatssecretaris Bernard Clerfayt (FDF) is het systeem "het slachtoffer van zijn eigen succes". Particulieren moesten al in juli hun belastingaangifte indienen, maar gevolmachtigden (o.a. boekhouders en fiscalisten) kregen daarvoor tot 31 oktober de tijd. Maar door de recente toegangsproblemen beslisten minister Reynders en staatssecretaris Clerfayt om die deadline met een weekje te verlengen tot vrijdag 6 november 24.00 uur. Momenteel werkt het systeem opnieuw normaal. Op woensdag 28 oktober stond de teller op 2.251.625 elektronische aangiften in de personenbelasting. Dat is goed voor een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van 2008, aldus Reynders en Clerfayt. Bron: Belga