Het bedrag van 415 miljoen is een geldelijke component van een schikking bij de Amerikaanse rechtbank. Eerder was al geprobeerd om voor een lager bedrag onder verdere vervolging uit te komen. Maar de rechter vond het voorgestelde bedrag van 324,5 miljoen dollar te laag.

Carrière belemmerd

De klagers stellen, dat de afspraken tussen de 4 grote bedrijven negatief hebben uitgepakt voor hun carrièrekansen. Een overstap naar een van de andere bedrijven werd bemoeilijkt, waardoor veel mensen een mooie andere baan aan hun neus voorbij zagen gaan. De afspraken lagen er al geruime tijd en de directeuren bemoeiden zich persoonlijk met de zaak. Tijdens de behandeling werd een email getoond van Steve Jobs, waarin hij eiste dat Google onmiddellijk zou stoppen met het wegkapen van een hooggeplaatste Apple-ingenieur.

Bron: Automatiseringgids/WK

Het bedrag van 415 miljoen is een geldelijke component van een schikking bij de Amerikaanse rechtbank. Eerder was al geprobeerd om voor een lager bedrag onder verdere vervolging uit te komen. Maar de rechter vond het voorgestelde bedrag van 324,5 miljoen dollar te laag.Carrière belemmerdDe klagers stellen, dat de afspraken tussen de 4 grote bedrijven negatief hebben uitgepakt voor hun carrièrekansen. Een overstap naar een van de andere bedrijven werd bemoeilijkt, waardoor veel mensen een mooie andere baan aan hun neus voorbij zagen gaan. De afspraken lagen er al geruime tijd en de directeuren bemoeiden zich persoonlijk met de zaak. Tijdens de behandeling werd een email getoond van Steve Jobs, waarin hij eiste dat Google onmiddellijk zou stoppen met het wegkapen van een hooggeplaatste Apple-ingenieur. Bron: Automatiseringgids/WK