Defensie onderzoekt of Google Earth, het internetprogramma waarbij je via satellietfoto's de hele aardbol van heel dichtbij kan bekijken, een gevaar vormt voor de veiligheid.

Dat stond te lezen in de krant De Zondag. Google Earth, dat door iedereen simpel via het internet kan geconsulteerd worden, brengt alsmaar scherpere beelden van de wereld rechtstreeks in je huiskamer. En daar is niet iedereen zo gelukkig mee. Door Amerikaanse autoriteiten ondervraagde terroristen gaven al toe Google Earth te raadplegen in hun voorbereiding van aanslagen. Ook inbrekers over de hele wereld zouden er gebruik van maken om rond te neuzen rond huizen waar ze hun slag willen slaan.

En dan zijn er nog de militaire diensten die het niet zo leuk vinden dat iedereen zomaar militaire bases kan bekijken, aldus De Zondag. In Nederland en Amerika werden op vraag van de overheid al dergelijke plaatsen onzichtbaar gemaakt op Google Earth. In België kan je voorlopig wel nog overal in ons land rondspeuren. Op voorstel van Defensie is intussen wel al een werkgroep opgericht om "een structurele en globale oplossing uit te werken voor het probleem dat bepaald beeldmateriaal als Google Earth kan stellen voor de veiligheid", staat er in de krant. Defensie meldt dat de resultaten ervan in de nabije toekomst zullen worden voorgelegd.

Bron: Belga

Defensie onderzoekt of Google Earth, het internetprogramma waarbij je via satellietfoto's de hele aardbol van heel dichtbij kan bekijken, een gevaar vormt voor de veiligheid. Dat stond te lezen in de krant De Zondag. Google Earth, dat door iedereen simpel via het internet kan geconsulteerd worden, brengt alsmaar scherpere beelden van de wereld rechtstreeks in je huiskamer. En daar is niet iedereen zo gelukkig mee. Door Amerikaanse autoriteiten ondervraagde terroristen gaven al toe Google Earth te raadplegen in hun voorbereiding van aanslagen. Ook inbrekers over de hele wereld zouden er gebruik van maken om rond te neuzen rond huizen waar ze hun slag willen slaan. En dan zijn er nog de militaire diensten die het niet zo leuk vinden dat iedereen zomaar militaire bases kan bekijken, aldus De Zondag. In Nederland en Amerika werden op vraag van de overheid al dergelijke plaatsen onzichtbaar gemaakt op Google Earth. In België kan je voorlopig wel nog overal in ons land rondspeuren. Op voorstel van Defensie is intussen wel al een werkgroep opgericht om "een structurele en globale oplossing uit te werken voor het probleem dat bepaald beeldmateriaal als Google Earth kan stellen voor de veiligheid", staat er in de krant. Defensie meldt dat de resultaten ervan in de nabije toekomst zullen worden voorgelegd. Bron: Belga