'Defensie VS kwetsbaar voor Chinese hackers'

05/10/18 om 09:35 - Bijgewerkt om 10:34

Bron: Anp

De Amerikaanse defensie-industrie is kwetsbaar voor hackers die in opdracht van de Chinese regering werken. Dat staat in een rapport dat de Amerikaanse regering vrijdag heeft vrijgegeven.

'Defensie VS kwetsbaar voor Chinese hackers'

. © Reuters

In het rapport beschuldigt Washington China onder meer van cyberspionage en andere oneigenlijke methodes om toegang te krijgen tot technologie die wordt gebruikt in de Amerikaanse defensie-industrie. Ook zou China op mondiaal niveau steeds meer controle proberen te krijgen over mineralen die de Amerikanen hard nodig hebben in militaire toepassingen.

Donderdag had vicepresident Mike Pence China ervan beschuldigd zich op onacceptabele wijze te mengen in interne Amerikaanse aangelegenheden. Volgens Pence probeert Peking onder meer verkiezingen in de VS te beïnvloeden.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken liet in een reactie weten dat de beschuldigingen van Pence ,,ongegrond'' zijn.

Het rapport komt er kort nadat Bloomberg Businessweek onthulde dat China er in geslaagd is om jarenlang te infiltreren in apparatuur bij Amerikaanse overheidsagentschappen, Amazon en Apple. Dit met een zeer kleine chip die tijdens het fabricageproces op moederborden van serverapparatuur kon worden geplaatst.