Het is bekend dat ceo Pierre-Olivier Beckers van Delhaize een optimaal geïntegreerde groep wil en geen aaneenschakeling van meer of minder onafhankelijke supermarktketens. Onlangs maakte hij daarom zijn 'New play game' wereldkundig, een plan waarmee hij tegen 2012 jaarlijks meer dan 300 miljoen euro extra wil besparen op operationele kosten.

De centralisatiestrategie voor de it-platformen die al in 2005 van start ging, wordt nog versterkt. Na de uitrol van SAP voor de algemene boekhouding, koos de groep voor G.O.L.D. een tool van het Franse bedrijf Aldata voor het beheer van de transacties van de supply chain in Europa. Het project moet tussen 2010 en 2012/1013 zijn beslag krijgen. Voor de planning viel de keuze op de oplossing BPC van SAP. En in de States besliste Delhaize de supply chain tussen zijn dochterbedrijven Hannaford en Food Lion die tot op vandaag met verschillende oplossingen werkten, te aligneren. Het project omvat niet alleen de implementatie van de tool maar ook een aangepaste organisatie. In dit geval heeft Delhaize voor een eigen ontwikkeling geopteerd als gevolg van het specifieke karakter van de lokale bevoorradingsketen.

Het is bekend dat ceo Pierre-Olivier Beckers van Delhaize een optimaal geïntegreerde groep wil en geen aaneenschakeling van meer of minder onafhankelijke supermarktketens. Onlangs maakte hij daarom zijn 'New play game' wereldkundig, een plan waarmee hij tegen 2012 jaarlijks meer dan 300 miljoen euro extra wil besparen op operationele kosten. De centralisatiestrategie voor de it-platformen die al in 2005 van start ging, wordt nog versterkt. Na de uitrol van SAP voor de algemene boekhouding, koos de groep voor G.O.L.D. een tool van het Franse bedrijf Aldata voor het beheer van de transacties van de supply chain in Europa. Het project moet tussen 2010 en 2012/1013 zijn beslag krijgen. Voor de planning viel de keuze op de oplossing BPC van SAP. En in de States besliste Delhaize de supply chain tussen zijn dochterbedrijven Hannaford en Food Lion die tot op vandaag met verschillende oplossingen werkten, te aligneren. Het project omvat niet alleen de implementatie van de tool maar ook een aangepaste organisatie. In dit geval heeft Delhaize voor een eigen ontwikkeling geopteerd als gevolg van het specifieke karakter van de lokale bevoorradingsketen.