Dell heeft 876 miljoen dollar veil voor Compellent

De interesse van Dell in storagevirtualisatieleverancier Compellent is een nieuwe poging van Dell om een grotere dataopslagspeler te worden. Eerder wilde Dell voor 1,15 miljard dollar 3Par overnemen, maar HP ging er met dat bedrijf van door na een bod van 2,35 miljard dollar.

Dell heeft eerder met succes de isci-technolgie van EqualLogic overgenomen, wat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Compellent is een goede aanvulling op het gebied van storagevirtualisatie, aldus Dell. Compellents storageproducten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en desktopinfrastructuur.

De ambitie van Dell om Compellent over te nemen kan wel de relatie tussen EMC en Dell verder onder druk zetten. Die spanning werd al de hoogte in gestuwd bij de overname van Equallogic. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, ook al onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor.

In samenwerking met Computable

Dell heeft 876 miljoen dollar veil voor Compellent De interesse van Dell in storagevirtualisatieleverancier Compellent is een nieuwe poging van Dell om een grotere dataopslagspeler te worden. Eerder wilde Dell voor 1,15 miljard dollar 3Par overnemen, maar HP ging er met dat bedrijf van door na een bod van 2,35 miljard dollar. Dell heeft eerder met succes de isci-technolgie van EqualLogic overgenomen, wat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Compellent is een goede aanvulling op het gebied van storagevirtualisatie, aldus Dell. Compellents storageproducten zijn in trek zijn voor cloud computing of ter ondersteuning van virtuele servers en desktopinfrastructuur. De ambitie van Dell om Compellent over te nemen kan wel de relatie tussen EMC en Dell verder onder druk zetten. Die spanning werd al de hoogte in gestuwd bij de overname van Equallogic. In de zomer van 2010 was Joe Tucci, ceo van EMC, ook al onaangenaam verrast dat Dell 3Par wilde overnemen. Uiteindelijk ging HP er met 3Par vandoor. In samenwerking met Computable