"Onze klanten krijgen in de komende jaren te maken met de grootste toename van data die we in de geschiedenis hebben gezien", verklaart ceo Michael Dell het bod op Equallogic. Dat bedrijf werd in 2001 opgericht en verkocht z'n eerste product in 2003. De firma heeft zo'n 3200 klanten in 30 landen. Er werken ongeveer 250 mensen. Het bod heeft de steun van zowel de bestuurders van Dell als van Equallogic. Dell hoopt de overname eind 2008 of begin 2009 af te ronden.

Equallogic mikt met iSCSI-san-technologie middelgrote bedrijven. Het bedrijf bekleedt op die markt de tweede plaats, na Network Appliance (aldus cijfers van Gartner), met een marktaandeel van 15 procent. Dell zal de technologie toevoegen aan z'n opslagportfolio PowerVault.

Dell verkoopt sinds 2001 ook al EMC-san's. De vraag is of de overname van een EMC-concurrent dat partnership niet in het gedrang brengt. Het meest waarschijnlijk is dat Dell de EMC-oplossingen zal voorbehouden voor de high-end markt en de Equallogic-technologie voor de middelgrote klanten.

"Onze klanten krijgen in de komende jaren te maken met de grootste toename van data die we in de geschiedenis hebben gezien", verklaart ceo Michael Dell het bod op Equallogic. Dat bedrijf werd in 2001 opgericht en verkocht z'n eerste product in 2003. De firma heeft zo'n 3200 klanten in 30 landen. Er werken ongeveer 250 mensen. Het bod heeft de steun van zowel de bestuurders van Dell als van Equallogic. Dell hoopt de overname eind 2008 of begin 2009 af te ronden. Equallogic mikt met iSCSI-san-technologie middelgrote bedrijven. Het bedrijf bekleedt op die markt de tweede plaats, na Network Appliance (aldus cijfers van Gartner), met een marktaandeel van 15 procent. Dell zal de technologie toevoegen aan z'n opslagportfolio PowerVault. Dell verkoopt sinds 2001 ook al EMC-san's. De vraag is of de overname van een EMC-concurrent dat partnership niet in het gedrang brengt. Het meest waarschijnlijk is dat Dell de EMC-oplossingen zal voorbehouden voor de high-end markt en de Equallogic-technologie voor de middelgrote klanten.