Dell stopt na tien jaar met het (weder-)verkopen van de opslagproducten van EMC, hoewel ze tot 2013 een contract hebben. Dell nam dat besluit hoogstwaarschijnlijk omdat het de afgelopen jaren zelf opslagproducten is gaan ontwikkelen.

Uit de samenwerking haalde EMC ongeveer 9 procent van zijn omzet. Qua opslagproducten bracht EMC 50 procent van Dells omzet in het laatje. De overnames van EqualLogic, Exanet, Ocarina en Compellent Technologies hebben ervoor gezorgd dat Dell EMC niet langer nodig heeft voor opslagproducten.

Het nieuws is geen verrassing. EMC gaf eerder in 2011 aan te stoppen met oudere Clariion en Celerra-opslagseries, om daarmee de verkoop van nieuwe VNX-apparatuur en opslagseries van het overgenomen Data Domain en Isilon te stimuleren.

EMC leverde Dell-software en -hardware, die Dell het eigen merk gaf voor het in de markt ging. Soms kwam het voor dat een product met zowel een Dell- als EMC-label verkocht werd, wat verwarring opleverde onder klanten. De producten waren geen exacte kopieën, want ze verschilden zowel in eigenschappen als in prijs. Daardoor ontstond echter een concurrentiestrijd tussen de samenwerkende bedrijven, die door het stopzetten van het contract verder zal oplaaien.

Dell heeft inmiddels meer dan twee miljard dollar geïnvesteerd in zijn eigen divisie opslagproducten en richt zich daarbij op gevirtualiseerde, cloudgebaseerde datacenters. De ict-leverancier gaat dit fiscale jaar nog een miljard dollar extra te investeren in storage-oplossingen. Het bedrijf heeft toegezegd nog tot na 2013 de reeds verkochte producten van EMC te blijven ondersteunen.

In samenwerking met Computable

Dell stopt na tien jaar met het (weder-)verkopen van de opslagproducten van EMC, hoewel ze tot 2013 een contract hebben. Dell nam dat besluit hoogstwaarschijnlijk omdat het de afgelopen jaren zelf opslagproducten is gaan ontwikkelen. Uit de samenwerking haalde EMC ongeveer 9 procent van zijn omzet. Qua opslagproducten bracht EMC 50 procent van Dells omzet in het laatje. De overnames van EqualLogic, Exanet, Ocarina en Compellent Technologies hebben ervoor gezorgd dat Dell EMC niet langer nodig heeft voor opslagproducten. Het nieuws is geen verrassing. EMC gaf eerder in 2011 aan te stoppen met oudere Clariion en Celerra-opslagseries, om daarmee de verkoop van nieuwe VNX-apparatuur en opslagseries van het overgenomen Data Domain en Isilon te stimuleren. EMC leverde Dell-software en -hardware, die Dell het eigen merk gaf voor het in de markt ging. Soms kwam het voor dat een product met zowel een Dell- als EMC-label verkocht werd, wat verwarring opleverde onder klanten. De producten waren geen exacte kopieën, want ze verschilden zowel in eigenschappen als in prijs. Daardoor ontstond echter een concurrentiestrijd tussen de samenwerkende bedrijven, die door het stopzetten van het contract verder zal oplaaien. Dell heeft inmiddels meer dan twee miljard dollar geïnvesteerd in zijn eigen divisie opslagproducten en richt zich daarbij op gevirtualiseerde, cloudgebaseerde datacenters. De ict-leverancier gaat dit fiscale jaar nog een miljard dollar extra te investeren in storage-oplossingen. Het bedrijf heeft toegezegd nog tot na 2013 de reeds verkochte producten van EMC te blijven ondersteunen. In samenwerking met Computable