Het was Dell-ceo Michael Dell die de naamswijziging zelf mocht bekend maken tijdens de EMC World 2016 conferentie in Las Vegas. Onder Dell Technologies vallen de aparte merken Dell, Dell EMC, VMware, Pivotal, SecureWorks, RSA en Virtustream. Michael Dell zegt met EMC een groot 'next-generation technology' bedrijf te creëren met veel mogelijkheden. Dell en EMC zijn complementair en leiders in storage, servers, hybrid cloud, hyperconverged en andere infrastructuuroplossingen aldus Michael Dell. "We hebben een sterke positie in mid-market en we zijn leider in 21 verschillende Gartner Magic Quadrants", zei Dell in zijn keynote.

EMC en Dell hebben dezelfde cultuur volgens Michael Dell, zoals een sterke klantgerichtheid met focus op een open infrastructuur die applicaties en de business van klanten ondersteunen. De nieuwe combinatie zal sterk blijven investeren in R&D en verder groeien waardoor het bedrijf een essentiële 'infrastructure community' is voor klanten, aldus Michael Dell.

Dell EMC

De enterprise business afdeling zal 'Dell EMC' heten, en dus onder Dell Technologies vallen. Dell EMC, "want beide bedrijven brengen een zelfde grootorde aan oplossingen en producten binnen", zegt David Goulden (ceo van EMC Information Infrastructure). "Bovendien zijn het twee sterke merken in de zakelijke omgeving, dus willen we beide namen zeker behouden en blijven uitspelen", aldus Goulden die de enterprise business afdeling gaat leiden. Hieronder vallen dus alle servers, storage en networking en converged infrastructure producten.

Eind 2016 moet overname rond zijn

Eind 2016 wordt de overname van EMC door Michael en enkele investeerders afgerond. Joe Tucci onderbouwde tijdens de eerste dag van EMC World dat door de overname een bedrijf ontstaat dat samen met partners klanten voorziet van een breed aantal oplossingen in de digitale revolutie die nu plaatsvindt. Die wordt veroorzaakt door de sterke groei van slimme devices en Internet of Things (IoT) die veel waardevolle data creëren. Hierdoor worden nieuwe en betere producten ontwikkeld, aldus Tucci.

Tucci, die eind 2016 met pensioen gaat, bedankte zijn klanten en partners. "Het was een mooie tijd. De beste jaren komen voor EMC en Dell gaan nog komen." Waarna hij een staande ovatie kreeg van de tot de nok gevulde zaal.

In samenwerking met dutchitchannel.nl

Het was Dell-ceo Michael Dell die de naamswijziging zelf mocht bekend maken tijdens de EMC World 2016 conferentie in Las Vegas. Onder Dell Technologies vallen de aparte merken Dell, Dell EMC, VMware, Pivotal, SecureWorks, RSA en Virtustream. Michael Dell zegt met EMC een groot 'next-generation technology' bedrijf te creëren met veel mogelijkheden. Dell en EMC zijn complementair en leiders in storage, servers, hybrid cloud, hyperconverged en andere infrastructuuroplossingen aldus Michael Dell. "We hebben een sterke positie in mid-market en we zijn leider in 21 verschillende Gartner Magic Quadrants", zei Dell in zijn keynote.EMC en Dell hebben dezelfde cultuur volgens Michael Dell, zoals een sterke klantgerichtheid met focus op een open infrastructuur die applicaties en de business van klanten ondersteunen. De nieuwe combinatie zal sterk blijven investeren in R&D en verder groeien waardoor het bedrijf een essentiële 'infrastructure community' is voor klanten, aldus Michael Dell.Dell EMCDe enterprise business afdeling zal 'Dell EMC' heten, en dus onder Dell Technologies vallen. Dell EMC, "want beide bedrijven brengen een zelfde grootorde aan oplossingen en producten binnen", zegt David Goulden (ceo van EMC Information Infrastructure). "Bovendien zijn het twee sterke merken in de zakelijke omgeving, dus willen we beide namen zeker behouden en blijven uitspelen", aldus Goulden die de enterprise business afdeling gaat leiden. Hieronder vallen dus alle servers, storage en networking en converged infrastructure producten.Eind 2016 moet overname rond zijnEind 2016 wordt de overname van EMC door Michael en enkele investeerders afgerond. Joe Tucci onderbouwde tijdens de eerste dag van EMC World dat door de overname een bedrijf ontstaat dat samen met partners klanten voorziet van een breed aantal oplossingen in de digitale revolutie die nu plaatsvindt. Die wordt veroorzaakt door de sterke groei van slimme devices en Internet of Things (IoT) die veel waardevolle data creëren. Hierdoor worden nieuwe en betere producten ontwikkeld, aldus Tucci.Tucci, die eind 2016 met pensioen gaat, bedankte zijn klanten en partners. "Het was een mooie tijd. De beste jaren komen voor EMC en Dell gaan nog komen." Waarna hij een staande ovatie kreeg van de tot de nok gevulde zaal.In samenwerking met dutchitchannel.nl