Pc-fabrikant Dell is zo goed als klaar met de ontwikkeling van een eigen smartphone en introduceert deze tijdens een groots telecomcongres in februari. Dat vermoeden analisten.

Marktanalisten vermoeden dat pc-leverancier Dell in februari zijn eerste smartphone aankondigt. De onderneming zou dit doen op het grootse Mobile World Congress, dat dan in Barcelona plaatsvindt. De analisten baseren hun vermoeden voornamelijk op de aanstelling van Ron Garriques die van Motorola afkomstig is.

De computerfabrikant trok Garriques begin 2007 aan. Hij was als topman bij Motorola verantwoordelijk voor het succes van de Razr. Analisten verwachten dat hij bij Dell werkt aan een eigen toestel. Het vanaf nul ontwikkelen van slimme mobieltjes neemt meestal één tot anderhalf jaar in beslag.

"De exacte timing van de introductie van de smartphone van Dell is weliswaar onduidelijk, maar onze bronnen melden dat het dichterbij is dan ooit", vertelt analist Shaw Wu van het bureau Kaufman Brothers. "Wij denken dat het onvermijdelijk is dat Dell de markt van mobiele telefonie instapt, gezien de kannibalisatie van pc's door smartphones en andere slimme mobiele apparaten."

In 2008 deden al geruchten de ronde over de aanstaande Dell-smartphone. Zij werden toen aangewakkerd door de Foxconn Group, een Taiwanese fabrikant van precisietechnologie. Die onderneming werft veel personeel ter voorbereiding op een grote order van Dell. Foxconn is nu al een belangrijke leverancier voor de computerfabrikant. De order zou gaan over verschillende producten, waaronder smartphones, pda's en gps-apparatuur.

Dell is niet helemaal nieuw op de markt van de smartphones. De fabrikant verkoopt op dit moment op kleine schaal al enkele handhelds, waaronder de Axim.

In samenwerking met Computable

Pc-fabrikant Dell is zo goed als klaar met de ontwikkeling van een eigen smartphone en introduceert deze tijdens een groots telecomcongres in februari. Dat vermoeden analisten. Marktanalisten vermoeden dat pc-leverancier Dell in februari zijn eerste smartphone aankondigt. De onderneming zou dit doen op het grootse Mobile World Congress, dat dan in Barcelona plaatsvindt. De analisten baseren hun vermoeden voornamelijk op de aanstelling van Ron Garriques die van Motorola afkomstig is. De computerfabrikant trok Garriques begin 2007 aan. Hij was als topman bij Motorola verantwoordelijk voor het succes van de Razr. Analisten verwachten dat hij bij Dell werkt aan een eigen toestel. Het vanaf nul ontwikkelen van slimme mobieltjes neemt meestal één tot anderhalf jaar in beslag. "De exacte timing van de introductie van de smartphone van Dell is weliswaar onduidelijk, maar onze bronnen melden dat het dichterbij is dan ooit", vertelt analist Shaw Wu van het bureau Kaufman Brothers. "Wij denken dat het onvermijdelijk is dat Dell de markt van mobiele telefonie instapt, gezien de kannibalisatie van pc's door smartphones en andere slimme mobiele apparaten." In 2008 deden al geruchten de ronde over de aanstaande Dell-smartphone. Zij werden toen aangewakkerd door de Foxconn Group, een Taiwanese fabrikant van precisietechnologie. Die onderneming werft veel personeel ter voorbereiding op een grote order van Dell. Foxconn is nu al een belangrijke leverancier voor de computerfabrikant. De order zou gaan over verschillende producten, waaronder smartphones, pda's en gps-apparatuur. Dell is niet helemaal nieuw op de markt van de smartphones. De fabrikant verkoopt op dit moment op kleine schaal al enkele handhelds, waaronder de Axim. In samenwerking met Computable