De computergigant wil met zijn project voorkomen dat dit jaar alleen al minstens zevenduizend kilo aan plastic afval in de oceaan terechtkomt. Het plastic wordt onderschept aan kustlijnen en stranden en wordt daarbij verwerkt in nieuw plastic bestaande uit 25 procent afval en 75% HDPE (high density polyethylene).

Het gewonnen plastic wordt vanaf 30 april gebruikt om computers te verpakken, specifiek wordt de Dell XPS 13 2-in-1 er van voorzien. Ook dat plastic is nadien voor meer dan 93 procent recycleerbaar volgens Dell.

De computergigant wil met zijn project voorkomen dat dit jaar alleen al minstens zevenduizend kilo aan plastic afval in de oceaan terechtkomt. Het plastic wordt onderschept aan kustlijnen en stranden en wordt daarbij verwerkt in nieuw plastic bestaande uit 25 procent afval en 75% HDPE (high density polyethylene).Het gewonnen plastic wordt vanaf 30 april gebruikt om computers te verpakken, specifiek wordt de Dell XPS 13 2-in-1 er van voorzien. Ook dat plastic is nadien voor meer dan 93 procent recycleerbaar volgens Dell.