De Amerikaanse computerfabrikant Dell, de belangrijkste exporteur van Ierland, gaat 230 bijkomende arbeidsplaatsen schrappen op het eiland.

De inkrimping komt bovenop de [eerder bekendgemaakte 1.900 banen die verdwijnen in de fabriek in Limerick]. Dat heeft de Ierse nationale radio-omroep RTE gemeld. Een woordvoerder van Dell weigerde de informatie te bevestigen.

Volgens RTE verdwijnen er 130 banen in Cherrywood, nabij Dublin, en nogmaals 100 in Limerick. De 230 banen vertegenwoordigen zowat 10 procent van het nog actieve personeelsbestand in Ierland.

Dell maakte begin januari bekend dat het de productie van computers in Ierland stopzet en overhevelt naar Lodz (Polen).

Bron: Belga

De Amerikaanse computerfabrikant Dell, de belangrijkste exporteur van Ierland, gaat 230 bijkomende arbeidsplaatsen schrappen op het eiland. De inkrimping komt bovenop de [eerder bekendgemaakte 1.900 banen die verdwijnen in de fabriek in Limerick]. Dat heeft de Ierse nationale radio-omroep RTE gemeld. Een woordvoerder van Dell weigerde de informatie te bevestigen. Volgens RTE verdwijnen er 130 banen in Cherrywood, nabij Dublin, en nogmaals 100 in Limerick. De 230 banen vertegenwoordigen zowat 10 procent van het nog actieve personeelsbestand in Ierland. Dell maakte begin januari bekend dat het de productie van computers in Ierland stopzet en overhevelt naar Lodz (Polen). Bron: Belga