De Chinese provider China Mobile heeft de eerste Dell-smartphone voorgesteld, de Mini3i. Die is voorlopig enkel bedoeld voor de Chinese markt.

Er doen al jaren de geruchten de ronde over smartphoneplannen van Dell. Het voorbije halfjaar zwollen die weer aan, maar niet altijd in de positieve zin. Zo lekte in het voorjaar uit dat het toestel terug naar de tekentafel werd gestuurd omdat de interesse van de providers te beperkt was. Andere toestellen zouden beter en aantrekkelijker zijn.

Voor China lijkt het toestel in elk geval wel te voldoen. De Mini3i heeft Open Mobile System als besturingssysteem. Dat is een variant op Googles Android. Verder is er een 3,5 inch aanraakscherm met 640x360 pixels. Het toestel heeft enkel 2G, en dus geen (Chinese variant op) 3G. Ook wifi heeft de Mini3i niet aan boord, wel bluetooth. De camera is goed voor 3 megapixels.

De Chinese provider China Mobile heeft de eerste Dell-smartphone voorgesteld, de Mini3i. Die is voorlopig enkel bedoeld voor de Chinese markt. Er doen al jaren de geruchten de ronde over smartphoneplannen van Dell. Het voorbije halfjaar zwollen die weer aan, maar niet altijd in de positieve zin. Zo lekte in het voorjaar uit dat het toestel terug naar de tekentafel werd gestuurd omdat de interesse van de providers te beperkt was. Andere toestellen zouden beter en aantrekkelijker zijn. Voor China lijkt het toestel in elk geval wel te voldoen. De Mini3i heeft Open Mobile System als besturingssysteem. Dat is een variant op Googles Android. Verder is er een 3,5 inch aanraakscherm met 640x360 pixels. Het toestel heeft enkel 2G, en dus geen (Chinese variant op) 3G. Ook wifi heeft de Mini3i niet aan boord, wel bluetooth. De camera is goed voor 3 megapixels.