Na een biedstrijd met een groep investeerders, kondigt Dell nu aan dat het er in geslaagd is om Quest Software over te nemen. Het bedrijf betaalt daar 2,36 miljard dollar voor: een kleine premium dus nog bovenop het eind vorige maand al verhoogde overnamebod.

Dell wil al lang zijn portfolio van ict-diensten aantrekkelijker maken en niet langer als een pc- en serverleverancier door het leven gaan. Deze overname past helemaal in die strategie. Eerder kocht Dell dit jaar ook al SonicWall (network security) en AppAssure (security software), maar Quest is toch wel een bijzonder grote acquisitie voor Dell.

Dell ziet Quest als een noodzakelijke aanvulling in de portfolio om competitiever uit de hoek te kunnen komen rond servers, storage, networking en computingdiensten voor de eindgebruiker. Rode draad? Het beheren van data! En daar is Quest al sinds de oprichting in 1987 mee bezig. De producten moeten bedrijven toelaten om ingewikkelde it-uitdagingen op te lossen gaande van databasebeheer, databeveiliging, identity & access management en monitoring tot management van de 'user workspace' en Windows-omgeving toe. Dell wil zich nu ook positioneren als een vendor voor bedrijven die hun eigen datacenters willen bouwen én beheren - al dan niet in de cloud.

Quest draaide in fiscaal jaar 2011 een omzet van 857 miljoen dollar. De hoofzetel ligt in Aliso Viejo (Californië), maar het bedrijf telt 60 kantoren verspreid over 23 landen: samen goed voor 3.850 werknemers. Ook in België heeft Quest een klein verkoopskantoor. Dat kantoor in Diegem draaide in het gebroken boekjaar 2010 een omzet van 1,7 miljoen euro.

Na een biedstrijd met een groep investeerders, kondigt Dell nu aan dat het er in geslaagd is om Quest Software over te nemen. Het bedrijf betaalt daar 2,36 miljard dollar voor: een kleine premium dus nog bovenop het eind vorige maand al verhoogde overnamebod. Dell wil al lang zijn portfolio van ict-diensten aantrekkelijker maken en niet langer als een pc- en serverleverancier door het leven gaan. Deze overname past helemaal in die strategie. Eerder kocht Dell dit jaar ook al SonicWall (network security) en AppAssure (security software), maar Quest is toch wel een bijzonder grote acquisitie voor Dell. Dell ziet Quest als een noodzakelijke aanvulling in de portfolio om competitiever uit de hoek te kunnen komen rond servers, storage, networking en computingdiensten voor de eindgebruiker. Rode draad? Het beheren van data! En daar is Quest al sinds de oprichting in 1987 mee bezig. De producten moeten bedrijven toelaten om ingewikkelde it-uitdagingen op te lossen gaande van databasebeheer, databeveiliging, identity & access management en monitoring tot management van de 'user workspace' en Windows-omgeving toe. Dell wil zich nu ook positioneren als een vendor voor bedrijven die hun eigen datacenters willen bouwen én beheren - al dan niet in de cloud. Quest draaide in fiscaal jaar 2011 een omzet van 857 miljoen dollar. De hoofzetel ligt in Aliso Viejo (Californië), maar het bedrijf telt 60 kantoren verspreid over 23 landen: samen goed voor 3.850 werknemers. Ook in België heeft Quest een klein verkoopskantoor. Dat kantoor in Diegem draaide in het gebroken boekjaar 2010 een omzet van 1,7 miljoen euro.