Met een 'strategische investeringsarm' wil het bedrijf enkele honderden miljoenen dollars vrijmaken voor jonge bedrijven die het bedrijf interessant acht voor zijn eigen activiteiten.

Het gaat om investeringen in domeinen als storage, cloud computing, big data, next gen datacenters, beveiliging en mobile. Het bedrijf had al een fonds van zestig miljoen dollar voor storage, maar dit wordt dus uitgebreid, zowel in waarde als de domeinen die het dekt.

"We gaan investeren in bedrijven die relevant zijn voor Dell's strategische doelen en prioriteiten. Dat gaat van twee tot vijftien miljoen dollar, met een gemiddelde van 3-5 miljoen dollar", zegt CFO Brian Gladden.

Dell zal bij zo'n investering ook aanwezig zijn in het bedrijf, zijnde als adviseur, observeerder of in de raad van bestuur. Zo biedt het bedrijf ook zijn producten, channel en eigen relaties aan voor bedrijven waarin het investeert.

Het bedrijf heeft verschillende ambities met het project. Enerzijds wil het snel betrokken zijn bij bedrijven die werken aan diensten in het verlengde van de Dell-portfolio. Anderzijds gaat het ook om een soort van marktonderzoek. Door nauw betrokken te zijn bij een aantal starters kan het bedrijf leren hoe het de noden van nieuwe ondernemingen kan oplossen.

Met een 'strategische investeringsarm' wil het bedrijf enkele honderden miljoenen dollars vrijmaken voor jonge bedrijven die het bedrijf interessant acht voor zijn eigen activiteiten. Het gaat om investeringen in domeinen als storage, cloud computing, big data, next gen datacenters, beveiliging en mobile. Het bedrijf had al een fonds van zestig miljoen dollar voor storage, maar dit wordt dus uitgebreid, zowel in waarde als de domeinen die het dekt. "We gaan investeren in bedrijven die relevant zijn voor Dell's strategische doelen en prioriteiten. Dat gaat van twee tot vijftien miljoen dollar, met een gemiddelde van 3-5 miljoen dollar", zegt CFO Brian Gladden. Dell zal bij zo'n investering ook aanwezig zijn in het bedrijf, zijnde als adviseur, observeerder of in de raad van bestuur. Zo biedt het bedrijf ook zijn producten, channel en eigen relaties aan voor bedrijven waarin het investeert. Het bedrijf heeft verschillende ambities met het project. Enerzijds wil het snel betrokken zijn bij bedrijven die werken aan diensten in het verlengde van de Dell-portfolio. Anderzijds gaat het ook om een soort van marktonderzoek. Door nauw betrokken te zijn bij een aantal starters kan het bedrijf leren hoe het de noden van nieuwe ondernemingen kan oplossen.