Dell heeft ex-CA-ceo John Swainson ingehuurd om een nieuwe softwaredivisie te leiden. De move illustreert de strategie van het bedrijf om zich om te vormen van pure hardwareboer in een leverancier van 'it-solutions'.

Swainson komt aan boord op 5 mei 2012. Tot voor kort was hij senior advisor van investeerder Silver Lake. Tussen 2005 en 2009 was hij ceo van bedrijfssoftwarereus CA. Voordien werkte hij bij IBM, onder meer ook voor de softwarepoot van het bedrijf.

Voor Dell is het duidelijk een zet om de eigen softwarecapaciteiten wat meer aan zwengelen, met als doel "een zo groot mogelijke groep klanten te bedienen in de technologie-industrie die goed is voor 3 biljoen dollar." Volgens ceo Michael Dell zal de nieuwe afdeling vooral beoordeeld worden op het succes van het hele bedrijf, "aangezien software een onderdeel zal zijn van al onze producten en diensten".

Dell ziet momenteel de pc-verkoop sterk terugvallen, terwijl zijn bedrijfsbusiness nog vrij stevig groeit. Het lijkt erop dat het bedrijf dat succes ten gelde te maken door zich op de software- en dienstenmarkt te begeven, een segment met veel hogere marges dan die van de hardwaremarkt.

Dell heeft ex-CA-ceo John Swainson ingehuurd om een nieuwe softwaredivisie te leiden. De move illustreert de strategie van het bedrijf om zich om te vormen van pure hardwareboer in een leverancier van 'it-solutions'. Swainson komt aan boord op 5 mei 2012. Tot voor kort was hij senior advisor van investeerder Silver Lake. Tussen 2005 en 2009 was hij ceo van bedrijfssoftwarereus CA. Voordien werkte hij bij IBM, onder meer ook voor de softwarepoot van het bedrijf. Voor Dell is het duidelijk een zet om de eigen softwarecapaciteiten wat meer aan zwengelen, met als doel "een zo groot mogelijke groep klanten te bedienen in de technologie-industrie die goed is voor 3 biljoen dollar." Volgens ceo Michael Dell zal de nieuwe afdeling vooral beoordeeld worden op het succes van het hele bedrijf, "aangezien software een onderdeel zal zijn van al onze producten en diensten". Dell ziet momenteel de pc-verkoop sterk terugvallen, terwijl zijn bedrijfsbusiness nog vrij stevig groeit. Het lijkt erop dat het bedrijf dat succes ten gelde te maken door zich op de software- en dienstenmarkt te begeven, een segment met veel hogere marges dan die van de hardwaremarkt.