Deloitte neemt Numius over

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Deloitte Consulting heeft het Leuvense Numius gekocht.

Deloitte Consulting heeft de Leuvense specialist in performance management Numius overgenomen.

Numius werd in 1999 uit de grond gestampt door Geert Hallemeesch en Jo Coutuer, destijds nog onder de naam ‘Hallemeesch & Coutuer’. Later voegde ook Thierry Cloetens bij de aandeelhouderstructuur. Vandaag is Numius, een IBM Premier Business Partner, uitgegroeid tot een firma van 33 mensen en een omzet van zo’n 5,5 miljoen euro.

“Deloitte en wijzelf hadden allebei een businessplan over de lange termijn”, vertelt Jo Coutuer, managing partner bij Numius. “Na wat gesprekken hebben we beseft dat we ons beider plannen sneller gezamenlijk zouden kunnen verwezenlijken.” Het team van de Information Management Service Line van Deloitte Consulting stond vooral sterk in SAP, terwijl Numius voorop liep in IBM. “Ons ook bekwamen in SAP zou jaren gekost hebben”, geeft Coutuer toe. “Bovendien waren we zo echt complementair, ook op vlak van klanten.” Voorts, zo zegt hij, is de managementstructuur vergelijkbaar en is de manier van diensten aanbieden gelijkaardig. “Numius voegt bovendien zijn business analytics cloudplatform toe en zijn opleidingen via ‘Numius Academy’.”

De overname heeft voor de klanten van beide bedrijven geen noemenswaardige gevolgen. Intern versmelten de managementstructuren van beide bedrijven. “Beide teams verhuizen binnenkort naar een ‘nieuwe zone’ in de gebouwen van Deloitte in Diegem, zodat het voor iedereen ‘nieuw’ is. Juridisch is het wel een overname, maar operationeel zien we het liever als een fusie. De twee teams hebben immers een perfect vergelijkbare omvang.” Door het samengaan ontstaat een ploeg van zo’n 75 mensen.

Financieel wilt Coutuer niet teveel details kwijt. “Maar ik wil wel benadrukken dat we door deze overnameovereenkomst veeleer ons risico als ondernemers ‘poolen’. Met andere woorden: we blijven ondernemen. Dat het management ook na de overname aan boord blijft – we hebben geen minimumtermijn of iets dergelijks moeten tekenen – bewijst dat volgens mij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content