De vier wetgevers verzoeken de socialemediabedrijven specifiek om 'content te signaleren of aan te merken als mogelijk bewijs van oorlogsmisdaden en andere wreedheden'. Aanleiding voor het verzoek is dat bewijs van mogelijke Russische oorlogsmisdaden zich volgens hen blijft ophopen op sociale media. YouTube, TikTok, Twitter en Facebook hebben nog niet gereageerd op het verzoek.

Woensdag vervolgde de Oekraïense procureur-generaal voor het eerst sinds de invasie in februari een Russische soldaat wegens oorlogsmisdaden. Het proces werd aangekondigd op Facebook.

De vier wetgevers verzoeken de socialemediabedrijven specifiek om 'content te signaleren of aan te merken als mogelijk bewijs van oorlogsmisdaden en andere wreedheden'. Aanleiding voor het verzoek is dat bewijs van mogelijke Russische oorlogsmisdaden zich volgens hen blijft ophopen op sociale media. YouTube, TikTok, Twitter en Facebook hebben nog niet gereageerd op het verzoek.Woensdag vervolgde de Oekraïense procureur-generaal voor het eerst sinds de invasie in februari een Russische soldaat wegens oorlogsmisdaden. Het proces werd aangekondigd op Facebook.