De eilanden moeten volgens de Deense regering zorgen voor een van de "grootste, meest groene en meest innovatieve bedrijvenzones" in het noorden van Europa. De eilanden moeten er komen tegen 2040, de eerste moeten klaar zijn in 2028.

De nieuwe eilanden moeten zorgen voor 12.000 jobs en plaats bieden aan 380 ondernemingen. Het 3,1 miljoen vierkante meter grote gebied zal de naam Holmene krijgen en op korte afstand liggen van de belangrijkste luchthaven van het land.

De Denen kondigden in oktober ook al plannen aan voor een artificieel eiland nabij het centrum van Kopenhagen, bedoeld om meer woonruimte te creëren.

De eilanden moeten volgens de Deense regering zorgen voor een van de "grootste, meest groene en meest innovatieve bedrijvenzones" in het noorden van Europa. De eilanden moeten er komen tegen 2040, de eerste moeten klaar zijn in 2028.De nieuwe eilanden moeten zorgen voor 12.000 jobs en plaats bieden aan 380 ondernemingen. Het 3,1 miljoen vierkante meter grote gebied zal de naam Holmene krijgen en op korte afstand liggen van de belangrijkste luchthaven van het land. De Denen kondigden in oktober ook al plannen aan voor een artificieel eiland nabij het centrum van Kopenhagen, bedoeld om meer woonruimte te creëren.