Descartes, gespecialiseerd in logistieke software en diensten, heeft het Nederlandse Infodis gekocht voor 3 miljoen euro.

Infodis levert een SaaS-transportmanagementoplossing, specifiek gericht op de behoeften en eisen van logistiek binnen Europa. De oplossing verwerkt meer dan 5 miljoen verzendingen per jaar van en naar Europa. Ruim 200 expediteurs in Europa en Azië werken met de oplossing, naast grote technologiebedrijven als Philips, Sony en Canon.

Descartes koppelt die met de overname voortaan aan het eigen Descartes Logistics Technology Platform. Dat is een wereldwijd online handelsplatform waarmee het klanten logistieke oplossingen biedt. Het Canadese bedrijf is in Europa zijn netwerk van klanten, handelspartners, vervoersbedrijven, douanediensten, fabrikanten en handelaars volop aan het uitbreiden. Daarvoor voert het een actief overnamebeleid. In België nam het zo onder meer al Porthus, Dexx en Routing International over. In Nederland was het recentste overnamedoelwit Intercommit.

Descartes, gespecialiseerd in logistieke software en diensten, heeft het Nederlandse Infodis gekocht voor 3 miljoen euro. Infodis levert een SaaS-transportmanagementoplossing, specifiek gericht op de behoeften en eisen van logistiek binnen Europa. De oplossing verwerkt meer dan 5 miljoen verzendingen per jaar van en naar Europa. Ruim 200 expediteurs in Europa en Azië werken met de oplossing, naast grote technologiebedrijven als Philips, Sony en Canon. Descartes koppelt die met de overname voortaan aan het eigen Descartes Logistics Technology Platform. Dat is een wereldwijd online handelsplatform waarmee het klanten logistieke oplossingen biedt. Het Canadese bedrijf is in Europa zijn netwerk van klanten, handelspartners, vervoersbedrijven, douanediensten, fabrikanten en handelaars volop aan het uitbreiden. Daarvoor voert het een actief overnamebeleid. In België nam het zo onder meer al Porthus, Dexx en Routing International over. In Nederland was het recentste overnamedoelwit Intercommit.