Het Canadese Descartes Systems Group, dat software en consultancy aanbiedt voor de logistieke sector, heeft het Nederlandse Intercommit overgenomen voor 10,1 miljoen euro.

Intercommit, uit Amersfoort, biedt oplossingen voor het veilig elektronisch uitwisselen van commerciële gegevens (middels Web-edi, e-invoicing, e-document en e-catalogi. Het bedrijf is actief binnen de detailhandel en de financiële sector. Er werken 40 mensen.

Descartes werkt met een wereldwijd online handelsplatform waarmee het klanten logistieke oplossingen biedt. Het Canadese bedrijf wil vooral in Europa zijn netwerk van klanten, handelspartners, vervoersbedrijven, douanediensten, fabrikanten en handelaars uitbreiden. Daarvoor voert het een actief overnamebeleid. In België nam het zo onder meer al Porthus, Dexx en Routing International over.

Descartes draaide in 2011 een omzet van 99,2 miljoen dollar met ruim 600 mensen in 26 landen.

In samenwerking met Computable.

Het Canadese Descartes Systems Group, dat software en consultancy aanbiedt voor de logistieke sector, heeft het Nederlandse Intercommit overgenomen voor 10,1 miljoen euro. Intercommit, uit Amersfoort, biedt oplossingen voor het veilig elektronisch uitwisselen van commerciële gegevens (middels Web-edi, e-invoicing, e-document en e-catalogi. Het bedrijf is actief binnen de detailhandel en de financiële sector. Er werken 40 mensen. Descartes werkt met een wereldwijd online handelsplatform waarmee het klanten logistieke oplossingen biedt. Het Canadese bedrijf wil vooral in Europa zijn netwerk van klanten, handelspartners, vervoersbedrijven, douanediensten, fabrikanten en handelaars uitbreiden. Daarvoor voert het een actief overnamebeleid. In België nam het zo onder meer al Porthus, Dexx en Routing International over. Descartes draaide in 2011 een omzet van 99,2 miljoen dollar met ruim 600 mensen in 26 landen. In samenwerking met Computable.