De fout werd opgemerkt door Dhiraj Mishra en is intussen rechtgezet in de meest recente versie. Telegram promoot zichzelf als een zeer veilige chat- en telefonie app, waardoor het zichtbaar maken van iemands IP-adres extra gevoelig ligt.

Het gaat om de Windows-versie en de tdesktop versie van Telegram. Hier ontdekte Mishra dat in de logs het IP-adres werd weergegeven van de persoon die je probeert te bellen. Dat maakt het makkelijk om iemand te identificeren of te traceren. Het gebeurt specifiek wanneer het om P2P-gesprekken gaat, die niet via de server van Telegram lopen.

Op Android en iOS gebeurt dat ook, maar daar kan je kiezen om P2P-communicatie uit te zetten en wordt je IP-adres afgeschermd door Telegram. De Windows- en tdesktop-versie hadden die optie niet.

Telegram heeft beide versies intussen aangepast en ontdekker Dhiraj Mishra beloond met 2.000 euro.

De fout werd opgemerkt door Dhiraj Mishra en is intussen rechtgezet in de meest recente versie. Telegram promoot zichzelf als een zeer veilige chat- en telefonie app, waardoor het zichtbaar maken van iemands IP-adres extra gevoelig ligt.Het gaat om de Windows-versie en de tdesktop versie van Telegram. Hier ontdekte Mishra dat in de logs het IP-adres werd weergegeven van de persoon die je probeert te bellen. Dat maakt het makkelijk om iemand te identificeren of te traceren. Het gebeurt specifiek wanneer het om P2P-gesprekken gaat, die niet via de server van Telegram lopen.Op Android en iOS gebeurt dat ook, maar daar kan je kiezen om P2P-communicatie uit te zetten en wordt je IP-adres afgeschermd door Telegram. De Windows- en tdesktop-versie hadden die optie niet.Telegram heeft beide versies intussen aangepast en ontdekker Dhiraj Mishra beloond met 2.000 euro.