Deutsche Post wil binnenkort brieven via e-mail ontvangen. Het postbedrijf zal die brief dan afdrukken en bij de geadresseerden in de bus steken.

In het nieuwe systeem, dat dit voorjaar in werking zou treden, stuurt de klant de brief via het internet naar een postcentrum. Daar wordt de brief afgeprint en vervolgens 'op traditionele wijze' door de postbode in de bus gestopt.

De briefwisseling nieuwe stijl is met 46 eurocent goedkoper dan de traditionele brief. Het Duitse standaardtarief bedraagt 55 eurocent. Volgens een postwoordvoerder is het systeem goedkoper omdat de klant zelf de brief bezorgt aan de postcentra. Zo bespaart Deutsche Post immers op het legen van de postbussen. Mogelijk spreekt de nieuwe service de bedrijven aan omdat ze zo een pak goedkoper in bulk post kunnen versturen.

De woordvoerder noemt dit het 'hybride' plan. Deutsche Post werkt daarnaast ook aan een volledig elektronisch postsysteem. Voor die betalende versie van e-mailverkeer zou een markt zijn omdat het mogelijk is de aflevering van de 'e-mail' waterdicht vast te stellen bij een juridisch dispuut. Bij de huidige gratis e-mailaccounts kan dat niet bindend vastgesteld worden. Dit systeem zou in de zomer gelanceerd worden.

Bron: Belga

Deutsche Post wil binnenkort brieven via e-mail ontvangen. Het postbedrijf zal die brief dan afdrukken en bij de geadresseerden in de bus steken. In het nieuwe systeem, dat dit voorjaar in werking zou treden, stuurt de klant de brief via het internet naar een postcentrum. Daar wordt de brief afgeprint en vervolgens 'op traditionele wijze' door de postbode in de bus gestopt. De briefwisseling nieuwe stijl is met 46 eurocent goedkoper dan de traditionele brief. Het Duitse standaardtarief bedraagt 55 eurocent. Volgens een postwoordvoerder is het systeem goedkoper omdat de klant zelf de brief bezorgt aan de postcentra. Zo bespaart Deutsche Post immers op het legen van de postbussen. Mogelijk spreekt de nieuwe service de bedrijven aan omdat ze zo een pak goedkoper in bulk post kunnen versturen. De woordvoerder noemt dit het 'hybride' plan. Deutsche Post werkt daarnaast ook aan een volledig elektronisch postsysteem. Voor die betalende versie van e-mailverkeer zou een markt zijn omdat het mogelijk is de aflevering van de 'e-mail' waterdicht vast te stellen bij een juridisch dispuut. Bij de huidige gratis e-mailaccounts kan dat niet bindend vastgesteld worden. Dit systeem zou in de zomer gelanceerd worden. Bron: Belga