Begin juli stelde it-dienstenleverancier Devoteam een ambitieus strategisch plan voor. Tegen 2015 wil de groep een operationele marge van 10% halen - dat is bij de hogere in de sector. Ambitieus, want op dit ogenblik schommelt die marge rond de 4%. Bijkomend doel is om de groei verder te blijven ondersteunen en de omzet te laten toenemen van 528 miljoen in 2011 naar 580 à 600 miljoen tegen 2015. Dat komt neer op een gemiddelde groei van 4 à 5% per jaar, terwijl voor 2012 nog een daling van 2% verwacht wordt. De groei gaat gepaard met een wereldwijde focus op 7 punten in veelbelovende domeinen als cloud, mobility en data & information management.

Om die doelen te halen, is de groep van plan om haar activiteiten te herstructureren, en dan voornamelijk op het niveau van het Belgische filiaal. Dat stelt zo'n 300 mensen te werk en staat voor 10% van de totale omzet van de groep. Maar de herstructurering dient zich complexer aan dan voorzien.

Ceo ad interim Jean-Luc Lemire werd begin augustus vervangen door Geert Stragier (ex-Microsoft). Lemire had Dirk De Bosscher nog maar in april opgevolgd, nadat die samen met hr-directeur Estelle Deferme bedankt werd voor bewezen diensten.

Benny Moonen is ondertussen benoemd tot operationeel directeur, terwijl Pierre Dewez, verantwoordelijk voor de consultingdivisie, het bedrijf verlaten heeft. Dat hij er niet in slaagde de consultancypoot boven de 5% van de totale omzet te laten groeien ligt aan de basis van het vertrek.

Overigens staat er bij Devoteam begin september nog een verhuis gepland van het Buro & Design Center naar Diegem.

Begin juli stelde it-dienstenleverancier Devoteam een ambitieus strategisch plan voor. Tegen 2015 wil de groep een operationele marge van 10% halen - dat is bij de hogere in de sector. Ambitieus, want op dit ogenblik schommelt die marge rond de 4%. Bijkomend doel is om de groei verder te blijven ondersteunen en de omzet te laten toenemen van 528 miljoen in 2011 naar 580 à 600 miljoen tegen 2015. Dat komt neer op een gemiddelde groei van 4 à 5% per jaar, terwijl voor 2012 nog een daling van 2% verwacht wordt. De groei gaat gepaard met een wereldwijde focus op 7 punten in veelbelovende domeinen als cloud, mobility en data & information management. Om die doelen te halen, is de groep van plan om haar activiteiten te herstructureren, en dan voornamelijk op het niveau van het Belgische filiaal. Dat stelt zo'n 300 mensen te werk en staat voor 10% van de totale omzet van de groep. Maar de herstructurering dient zich complexer aan dan voorzien. Ceo ad interim Jean-Luc Lemire werd begin augustus vervangen door Geert Stragier (ex-Microsoft). Lemire had Dirk De Bosscher nog maar in april opgevolgd, nadat die samen met hr-directeur Estelle Deferme bedankt werd voor bewezen diensten. Benny Moonen is ondertussen benoemd tot operationeel directeur, terwijl Pierre Dewez, verantwoordelijk voor de consultingdivisie, het bedrijf verlaten heeft. Dat hij er niet in slaagde de consultancypoot boven de 5% van de totale omzet te laten groeien ligt aan de basis van het vertrek.Overigens staat er bij Devoteam begin september nog een verhuis gepland van het Buro & Design Center naar Diegem.