Na 10 jaar succes als het Belgische referentie-event rond Java en nieuwe ontwikkelingstalen, wordt het Devoxx-concept nu ook naar het buitenland geëxporteerd.

Op Devoxx 2011 werd aangekondigd dat volgend jaar ook een Devoxx-editie in Frankrijk wordt georganiseerd, in april door de Java gebruikersgroep van Parijs. Met een plek op de kalender medio tussen twee edities van JavaOne/Devoxx in, biedt het een gelegenheid tot update over het Java-platform en bijhorende ontwikkelingen. Er wordt wel gemikt op een aanbod van overwegend Frans(talig)e sprekers. De organisatie zal gebruik maken van de middelen en tools die door Devoxx in de voorbije jaren werden ontwikkeld, en dezelfde modaliteiten (zoals democratische deelnemersprijzen) nastreven. Op termijn kunnen ook Devoxx-edities in nog andere landen worden overwogen.

In België was Devoxx (en het voormalige JavaPolis) in het Metropolis complex in Antwerpen, aan zijn tiende editie toe, goed voor haast 3.400 deelnemers. Naast het Java-platform kwamen ook andere talen (zoals Scala) en omgevingen (Android) aan bod, naast thema's als 'big data'. Ook toekomstige edities van Devoxx zullen in Metropolis doorgaan, waarvoor recent een permanente netwerkvoorziening voor hoge datadebieten werd geïnstalleerd. De verbinding van dit netwerk naar de buitenwereld verloopt wel over een luchtbrug, omdat De Lijn geen toestemming verstrekte voor een ondergrondse kabel.

Na 10 jaar succes als het Belgische referentie-event rond Java en nieuwe ontwikkelingstalen, wordt het Devoxx-concept nu ook naar het buitenland geëxporteerd. Op Devoxx 2011 werd aangekondigd dat volgend jaar ook een Devoxx-editie in Frankrijk wordt georganiseerd, in april door de Java gebruikersgroep van Parijs. Met een plek op de kalender medio tussen twee edities van JavaOne/Devoxx in, biedt het een gelegenheid tot update over het Java-platform en bijhorende ontwikkelingen. Er wordt wel gemikt op een aanbod van overwegend Frans(talig)e sprekers. De organisatie zal gebruik maken van de middelen en tools die door Devoxx in de voorbije jaren werden ontwikkeld, en dezelfde modaliteiten (zoals democratische deelnemersprijzen) nastreven. Op termijn kunnen ook Devoxx-edities in nog andere landen worden overwogen. In België was Devoxx (en het voormalige JavaPolis) in het Metropolis complex in Antwerpen, aan zijn tiende editie toe, goed voor haast 3.400 deelnemers. Naast het Java-platform kwamen ook andere talen (zoals Scala) en omgevingen (Android) aan bod, naast thema's als 'big data'. Ook toekomstige edities van Devoxx zullen in Metropolis doorgaan, waarvoor recent een permanente netwerkvoorziening voor hoge datadebieten werd geïnstalleerd. De verbinding van dit netwerk naar de buitenwereld verloopt wel over een luchtbrug, omdat De Lijn geen toestemming verstrekte voor een ondergrondse kabel.