Bankgroep Dexia zegt niet genoeg mensen te vinden voor het grote aantal af te werken it-projecten. Daarom denkt het bedrijf aan uitbesteding van taken aan India.

Dexia zegt de mogelijkheid te onderzoeken om bepaalde it-ontwikkelingen te outsourcen naar India. "We hebben zodanig veel it-projecten en we vinden er niet de geschikte mensen voor", klinkt het in De Tijd. In een eerste fase denkt de bank aan de uitbesteding van 4000 à 5000 manuren. Daarbij zouden in ons land geen jobs verloren gaan, omdat het extra werk betreft. Vandaag doet Dexia al beroep op ruim 130 externe it-krachten

De vakbonden zijn gekant tegen de outsourcingsplannen, maar acties zullen er waarschijnlijk niet volgen.

Bankgroep Dexia zegt niet genoeg mensen te vinden voor het grote aantal af te werken it-projecten. Daarom denkt het bedrijf aan uitbesteding van taken aan India. Dexia zegt de mogelijkheid te onderzoeken om bepaalde it-ontwikkelingen te outsourcen naar India. "We hebben zodanig veel it-projecten en we vinden er niet de geschikte mensen voor", klinkt het in De Tijd. In een eerste fase denkt de bank aan de uitbesteding van 4000 à 5000 manuren. Daarbij zouden in ons land geen jobs verloren gaan, omdat het extra werk betreft. Vandaag doet Dexia al beroep op ruim 130 externe it-krachten De vakbonden zijn gekant tegen de outsourcingsplannen, maar acties zullen er waarschijnlijk niet volgen.