Het dossier loopt al enkele maanden zonder dat iemand beweegt, behalve de vakbonden. De overname van DTS, de IT-dienstverlener voor de Bank- en verzekerings-entiteiten van de groep Dexia, hand aanvankelijk drie kandidaten: Fujitsu, Accenture en het duo IBM-Belgacom.

Fujitsu haakte al af, naar het schijnt na een beslissing bij het moederbedrijf in Japan en nu stopt ook consultancybedrijf Accenture. Daarmee blijft enkel de kandidatuur van IBM/Belgacom over die nu als enige toegang krijgt tot de vertrouwelijke informatie van DTS om een bod uit te brengen.

Bronnen bij de vakbonden zijn niet verrast door de ontwikkelingen. Zij gaan er zelfs van uit dat dit al vanaf het begin de bedoeling was. DTS biedt vandaag werk aan 500 informatici waarvan 350 in België en 150 in Luxemburg.

Er zijn bij DTS garanties tot 2014 voor de dienstverlening aan de groep Dexia. Maar door de ontmanteling van de bank verdwijnt is verdere werkzekerheid verdwenen als sneeuw voor de zon.

Mogelijk heeft DTS spijt dat het vandaag niet langer klanten buiten zijn eigen groep bedient. Verder rest er nog onzekerheid over de status van de werknemers. Zo vallen zij momenteel onder de, gunstige, collectieve arbeidsovereenkomst in de banksector.

Het dossier loopt al enkele maanden zonder dat iemand beweegt, behalve de vakbonden. De overname van DTS, de IT-dienstverlener voor de Bank- en verzekerings-entiteiten van de groep Dexia, hand aanvankelijk drie kandidaten: Fujitsu, Accenture en het duo IBM-Belgacom.Fujitsu haakte al af, naar het schijnt na een beslissing bij het moederbedrijf in Japan en nu stopt ook consultancybedrijf Accenture. Daarmee blijft enkel de kandidatuur van IBM/Belgacom over die nu als enige toegang krijgt tot de vertrouwelijke informatie van DTS om een bod uit te brengen.Bronnen bij de vakbonden zijn niet verrast door de ontwikkelingen. Zij gaan er zelfs van uit dat dit al vanaf het begin de bedoeling was. DTS biedt vandaag werk aan 500 informatici waarvan 350 in België en 150 in Luxemburg.Er zijn bij DTS garanties tot 2014 voor de dienstverlening aan de groep Dexia. Maar door de ontmanteling van de bank verdwijnt is verdere werkzekerheid verdwenen als sneeuw voor de zon.Mogelijk heeft DTS spijt dat het vandaag niet langer klanten buiten zijn eigen groep bedient. Verder rest er nog onzekerheid over de status van de werknemers. Zo vallen zij momenteel onder de, gunstige, collectieve arbeidsovereenkomst in de banksector.