Het Belgisch-Franse Dexia gaat voor zijn applicatieontwikkeling in zee met de Indische ict-bedrijven Satyam en Hexaware.

Dexia volgt het voorbeeld van onder meer KBC en Colruyt niet alleen omwille van de kostenbesparing, maar ook omdat de bank-verzekeraar nauwelijks nog ict'ers vindt in België en toch een rist nieuwe ontwikkelingsactiviteiten op het programma staan heeft.

In een eerste fase zouden er een 150-tal mensen voor Dexia aan de slag gaan in India. Tegen 2010 zou dat aantal kunnen oplopen tot 250. De waarde van de deals kan oplopen tot zowat tien miljoen dollar per jaar.

"Omwille van de flexibiliteit, willen we minstens dertig procent van onze ict uitbesteden", vertelt COO Marc Huybrechts van Dexia aan IT Professional. "De sociale partners wéten dat, en zijn het in hun advies ook min of meer eens met onze manier van werken. Bovendien is het niet de bedoeling om veel verder te gaan."

Begin volgend jaar zouden de eerste projecten van start gaan, en wel in het domein van de quotering van de fondsen of van de groepsverzekeringen. Die projecten zouden vooral bij het relatief kleine Hexaware uitgevoerd worden. Een opdracht rond netwerkadministratie en een project rond referentiëeleffecten, komen bij Satyam terecht, de vierde Indiase it-speler.

Het Belgisch-Franse Dexia gaat voor zijn applicatieontwikkeling in zee met de Indische ict-bedrijven Satyam en Hexaware. Dexia volgt het voorbeeld van onder meer KBC en Colruyt niet alleen omwille van de kostenbesparing, maar ook omdat de bank-verzekeraar nauwelijks nog ict'ers vindt in België en toch een rist nieuwe ontwikkelingsactiviteiten op het programma staan heeft. In een eerste fase zouden er een 150-tal mensen voor Dexia aan de slag gaan in India. Tegen 2010 zou dat aantal kunnen oplopen tot 250. De waarde van de deals kan oplopen tot zowat tien miljoen dollar per jaar. "Omwille van de flexibiliteit, willen we minstens dertig procent van onze ict uitbesteden", vertelt COO Marc Huybrechts van Dexia aan IT Professional. "De sociale partners wéten dat, en zijn het in hun advies ook min of meer eens met onze manier van werken. Bovendien is het niet de bedoeling om veel verder te gaan." Begin volgend jaar zouden de eerste projecten van start gaan, en wel in het domein van de quotering van de fondsen of van de groepsverzekeringen. Die projecten zouden vooral bij het relatief kleine Hexaware uitgevoerd worden. Een opdracht rond netwerkadministratie en een project rond referentiëeleffecten, komen bij Satyam terecht, de vierde Indiase it-speler.