De InboxZero-app - die de concurrentie moet aangaan met Gmail en Mailbox - geeft je mails van mensen (vrienden, familie, kennissen...) weer als chatconversaties. Zo moet het 'kinderspel' worden om specifieke e-mails van een bepaalde persoon terug te vinden, luidt het bij EASI. Conversaties over bepaalde onderwerpen (vakantie, shopping...) kan je in folders onderbrengen.

Daarnaast worden nieuwsbrieven of andere e-mails van (media)bedrijven apart gegroepeerd, zodat je niet meer 'overdonderd' zult worden door newsletters, meent het bedrijf.

Verschillende e-mailadressen van dezelfde persoon kunnen samengebracht worden, en het is ook mogelijk je Facebook- of LinkedIn-accounts te koppelen om je profielfoto's door te plaatsen. Bij e-mails van bedrijven verschijnen dan weer hun logo's.

E-mails als sms'jes

© InboxZero

Alle bijlagen die je met contactpersonen hebt uitgewisseld, worden bij elkaar gebracht, met de bedoeling om niet eerst een hele resem e-mails te moeten doorworstelen om attachments terug op te roepen.

Om 'een aangenamere leeservaring' te bekomen, maakt InboxZero gebruik van 'een slim algoritme dat je mails opschoont om enkel de essentiële delen te tonen'. Begroetingen worden dan bijvoorbeeld weggelaten, waardoor e-mails eruit komen te zien als sms'jes of chatgesprekjes.

'Een gelezen brief stop je niet terug in je brievenbus'

Eens je een e-mail hebt gelezen, verdwijnt die uit je inbox en wordt die gearchiveerd in je conversaties, waar je hem te allen tijden weer kunt oprakelen. 'Je legt een gelezen brief toch ook niet terug in je brievenbus?', zegt oprichter Salvatore Curaba aan DeRedactie.be.

Wil je een e-mail op een later moment behandelen, dan kan je een herinnering instellen, waarna de mail op het gewenste moment opnieuw in je inbox zal opduiken. Een takenlijst brengt bovendien alle op stapel staande herinneringen samen op één plaats.

InboxZero
© InboxZero

De app bevat ook nog een 'Serenity'-modus, die het mogelijk maakt om bepaalde soorten mails niet in je inbox maar meteen in je conversaties te doen terechtkomen, en om te kiezen van welke e-mails je notificaties ontvangt (bijvoorbeeld alleen van je favoriete contacten) en van welke niet (bijvoorbeeld van bedrijven).

Enkel Gmail en iOS

Voorlopig is InboxZero enkel compatibel met Gmail (later moeten ook Outlook en Yahoo volgen) en is de app er alleen voor iOS-apparaten (in het najaar zou daar Android bijkomen).

Op dit moment is de toepassing ook enkel verkrijgbaar in België, maar in juni wil EASI hem ook naar andere Europese landen en naar Amerika brengen, schrijft DeRedactie nog.

De InboxZero-app - die de concurrentie moet aangaan met Gmail en Mailbox - geeft je mails van mensen (vrienden, familie, kennissen...) weer als chatconversaties. Zo moet het 'kinderspel' worden om specifieke e-mails van een bepaalde persoon terug te vinden, luidt het bij EASI. Conversaties over bepaalde onderwerpen (vakantie, shopping...) kan je in folders onderbrengen.Daarnaast worden nieuwsbrieven of andere e-mails van (media)bedrijven apart gegroepeerd, zodat je niet meer 'overdonderd' zult worden door newsletters, meent het bedrijf.Verschillende e-mailadressen van dezelfde persoon kunnen samengebracht worden, en het is ook mogelijk je Facebook- of LinkedIn-accounts te koppelen om je profielfoto's door te plaatsen. Bij e-mails van bedrijven verschijnen dan weer hun logo's.Eens je een e-mail hebt gelezen, verdwijnt die uit je inbox en wordt die gearchiveerd in je conversaties, waar je hem te allen tijden weer kunt oprakelen. 'Je legt een gelezen brief toch ook niet terug in je brievenbus?', zegt oprichter Salvatore Curaba aan DeRedactie.be.Wil je een e-mail op een later moment behandelen, dan kan je een herinnering instellen, waarna de mail op het gewenste moment opnieuw in je inbox zal opduiken. Een takenlijst brengt bovendien alle op stapel staande herinneringen samen op één plaats.De app bevat ook nog een 'Serenity'-modus, die het mogelijk maakt om bepaalde soorten mails niet in je inbox maar meteen in je conversaties te doen terechtkomen, en om te kiezen van welke e-mails je notificaties ontvangt (bijvoorbeeld alleen van je favoriete contacten) en van welke niet (bijvoorbeeld van bedrijven).Voorlopig is InboxZero enkel compatibel met Gmail (later moeten ook Outlook en Yahoo volgen) en is de app er alleen voor iOS-apparaten (in het najaar zou daar Android bijkomen). Op dit moment is de toepassing ook enkel verkrijgbaar in België, maar in juni wil EASI hem ook naar andere Europese landen en naar Amerika brengen, schrijft DeRedactie nog.