De Global Heatmap van Strava - een app waar lopers en fietsers hun trainings- of wedstrijdroutes kunnen registreren - laat zien op welke plaatsen wereldwijd het vaakst gelopen of gefietst wordt. Het gaat weinig verrassend voornamelijk om parken, gebieden langs waterlopen of atletiekpistes.

Als u inzoomt op, pakweg, Antwerpen, zal u zien dat er het meest gelopen wordt in het stadspark, het Nachtegalenpark en het Rivierenhof. In Brussel worden bijvoorbeeld het Warandepark of het Jubelpark verkozen, in Gent onder meer de Blaarmeersen en de Watersportbaan.

Benieuwd welke fiets- of looproutes het populairst zijn in uw stad of gemeente? Bekijk dan hier de heatmap.

Voor de Global Heatmap werden bijna 78 miljoen fietssessies en bijna 20 miljoen loopsessies geregistreerd.

Via Strava kunnen overigens niet enkel routes maar ook prestaties bijgehouden worden. Onder andere wielrenner Niki Terpstra is een fervent gebruiker van de app: nadat hij Parijs-Roubaix had gewonnen, deelde hij zijn gegevens van deze koers via deze app.

De Global Heatmap van Strava - een app waar lopers en fietsers hun trainings- of wedstrijdroutes kunnen registreren - laat zien op welke plaatsen wereldwijd het vaakst gelopen of gefietst wordt. Het gaat weinig verrassend voornamelijk om parken, gebieden langs waterlopen of atletiekpistes. Als u inzoomt op, pakweg, Antwerpen, zal u zien dat er het meest gelopen wordt in het stadspark, het Nachtegalenpark en het Rivierenhof. In Brussel worden bijvoorbeeld het Warandepark of het Jubelpark verkozen, in Gent onder meer de Blaarmeersen en de Watersportbaan. Benieuwd welke fiets- of looproutes het populairst zijn in uw stad of gemeente? Bekijk dan hier de heatmap. Voor de Global Heatmap werden bijna 78 miljoen fietssessies en bijna 20 miljoen loopsessies geregistreerd. Via Strava kunnen overigens niet enkel routes maar ook prestaties bijgehouden worden. Onder andere wielrenner Niki Terpstra is een fervent gebruiker van de app: nadat hij Parijs-Roubaix had gewonnen, deelde hij zijn gegevens van deze koers via deze app.