De minicomputer genaamd CHIP past in de categorie goedkope systeempjes onder Linux, zoals de Raspberry Pi.

De CHIP is echter nog veel goedkoper - voor de Raspberry Pi betaal je circa 35 dollar -, en is voorzien van ingebouwde Bluetooth en WiFi. CHIP draait voorts op een 1 Ghz R8 ARM-processor en bevat 512 MB RAM en 4 GB flash-opslag. Ook is het systeempje voorzien van een USB-poort en kan het met oudere televisiesystemen werken (via een composite- VGA- of HDMI-kabel).

OTTO

Het systeempje is volgens de makers geschikt voor allerlei soorten gebruikers: van studenten en docenten over senioren tot artiesten, hackers en uitvinders.

Next Thing Co. - dat nog maar een jaar bestaat - ontwikkelde eerder al de OTTO, een geavanceerde GIF-camera die gebaseerd is op de Raspberry Pi, maar met een prijs van 249 dollar relatief duur is. Ook dit project wist het bedrijf via Kickstarter te financieren.

Kickstarter
© Kickstarter

Technologie van oudere tablets

De CHIP is echter veel basaler en daardoor aanzienlijk goedkoper. Next Thing gebruikt voor technologie van al wat oudere tablets. De lage prijs is volgens de makers alleen mogelijk als er grote aantallen van gemaakt kunnen worden.

PocketCHIP

Voor 9 dollar heeft een consument overigens nog niet echt een makkelijk bruikbare computer. Next Thing biedt voor 49 dollar ook nog de PocketCHIP aan, die er uit ziet als een smartphone met een scherm van 11 centimeter doorsnede, een toetsenbord en een batterij die tot vijf uur meegaat.

Bron: Automatiseringgids

De minicomputer genaamd CHIP past in de categorie goedkope systeempjes onder Linux, zoals de Raspberry Pi. De CHIP is echter nog veel goedkoper - voor de Raspberry Pi betaal je circa 35 dollar -, en is voorzien van ingebouwde Bluetooth en WiFi. CHIP draait voorts op een 1 Ghz R8 ARM-processor en bevat 512 MB RAM en 4 GB flash-opslag. Ook is het systeempje voorzien van een USB-poort en kan het met oudere televisiesystemen werken (via een composite- VGA- of HDMI-kabel). Het systeempje is volgens de makers geschikt voor allerlei soorten gebruikers: van studenten en docenten over senioren tot artiesten, hackers en uitvinders. Next Thing Co. - dat nog maar een jaar bestaat - ontwikkelde eerder al de OTTO, een geavanceerde GIF-camera die gebaseerd is op de Raspberry Pi, maar met een prijs van 249 dollar relatief duur is. Ook dit project wist het bedrijf via Kickstarter te financieren. De CHIP is echter veel basaler en daardoor aanzienlijk goedkoper. Next Thing gebruikt voor technologie van al wat oudere tablets. De lage prijs is volgens de makers alleen mogelijk als er grote aantallen van gemaakt kunnen worden. Voor 9 dollar heeft een consument overigens nog niet echt een makkelijk bruikbare computer. Next Thing biedt voor 49 dollar ook nog de PocketCHIP aan, die er uit ziet als een smartphone met een scherm van 11 centimeter doorsnede, een toetsenbord en een batterij die tot vijf uur meegaat. Bron: Automatiseringgids