Uit meerdere studies kwam de jongste jaren naar voren dat Facebook verslavend kan inwerken op gebruikers, en dat excessief gebruik van de sociale netwerksite een negatieve invloed kan hebben op zowel gemoed, werk als relaties.

Zo beweerde de universiteit van Chicago bijvoorbeeld dat Facebook op termijn verslavender kan worden dan sigaretten, verklaarden Britse onderzoekers dat het zien van een ex op Facebook restricties kan hebben voor de persoonlijke evolutie en het emotionele herstel, en meende de universiteit van het Zweedse Göteborg dat de kans op ongelukkig worden groter is als er veel tijd doorgebracht wordt op de sociale netwerksite.

Als je veel van die resultaten, feiten en cijfers samenvoegt - zoals Buzzfeed deed voor onderstaand filmpje-, krijg je een video die mogelijk zin geeft om het gebruik van Facebook in te perken, of de site zelfs helemaal af te zweren. (MI)

Uit meerdere studies kwam de jongste jaren naar voren dat Facebook verslavend kan inwerken op gebruikers, en dat excessief gebruik van de sociale netwerksite een negatieve invloed kan hebben op zowel gemoed, werk als relaties. Zo beweerde de universiteit van Chicago bijvoorbeeld dat Facebook op termijn verslavender kan worden dan sigaretten, verklaarden Britse onderzoekers dat het zien van een ex op Facebook restricties kan hebben voor de persoonlijke evolutie en het emotionele herstel, en meende de universiteit van het Zweedse Göteborg dat de kans op ongelukkig worden groter is als er veel tijd doorgebracht wordt op de sociale netwerksite. Als je veel van die resultaten, feiten en cijfers samenvoegt - zoals Buzzfeed deed voor onderstaand filmpje-, krijg je een video die mogelijk zin geeft om het gebruik van Facebook in te perken, of de site zelfs helemaal af te zweren. (MI)