De ontwikkeling van de vliegende auto, al sinds de vorige eeuw een droom van de mensheid en een wonderoplossing voor verkeersopstoppingen, vordert met rasse schreden. Woensdag stelde het Slowaakse bedrijf AeroMobil het nieuwste prototype van zijn vliegende wagen voor op het Pioneers Festival in Oostenrijk.

De stichters van AeroMobil, Stefan Klein en Juraj Vaculik, groeiden op in een repressief land. In een interview met de Britse krant The Independant verklaren ze dat de inspiratie voor hun vliegend voertuig in hun dromen over vrijheid en het Westen vonden.

'Filegevangenis'

Tegenwoordig willen de twee uitvinders de wereld bevrijden uit 'de filegevangenis' dankzij hun AeroMobil 3.0, het derde prototype van hun vliegende auto. Het voertuig, dat zes meter lang is en intrekbare vleugels heeft, haalt een snelheid van 160 km per uur op de weg en 200 km per uur in de lucht. Het prototype, dat met benzine werkt, kan met een volle tank 700 km rijden en 875 km vliegen.

Om files te vermijden zullen de bestuurders wel vooruitziend moeten zijn, aangezien het toestel een strook van minstens 200 meter lang nodig heeft om op te stijgen en 50 meter om te landen.

Het product is ingeschreven voor een verplicht testprogramma waarvoor alle vliegende commerciële toestellen moeten slagen, maar de datum waarop het beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. (CB)

De ontwikkeling van de vliegende auto, al sinds de vorige eeuw een droom van de mensheid en een wonderoplossing voor verkeersopstoppingen, vordert met rasse schreden. Woensdag stelde het Slowaakse bedrijf AeroMobil het nieuwste prototype van zijn vliegende wagen voor op het Pioneers Festival in Oostenrijk.De stichters van AeroMobil, Stefan Klein en Juraj Vaculik, groeiden op in een repressief land. In een interview met de Britse krant The Independant verklaren ze dat de inspiratie voor hun vliegend voertuig in hun dromen over vrijheid en het Westen vonden. 'Filegevangenis'Tegenwoordig willen de twee uitvinders de wereld bevrijden uit 'de filegevangenis' dankzij hun AeroMobil 3.0, het derde prototype van hun vliegende auto. Het voertuig, dat zes meter lang is en intrekbare vleugels heeft, haalt een snelheid van 160 km per uur op de weg en 200 km per uur in de lucht. Het prototype, dat met benzine werkt, kan met een volle tank 700 km rijden en 875 km vliegen. Om files te vermijden zullen de bestuurders wel vooruitziend moeten zijn, aangezien het toestel een strook van minstens 200 meter lang nodig heeft om op te stijgen en 50 meter om te landen. Het product is ingeschreven voor een verplicht testprogramma waarvoor alle vliegende commerciële toestellen moeten slagen, maar de datum waarop het beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. (CB)