De eerste dronevluchten werden al vorige week uitgevoerd, zeggen bronnen bij DHL.

De parcelkopter stijgt op in de haven Norddeich en landt op een daarvoor voorziene plaats op het eiland Juist. De vluchtroute naar het eiland bedraagt zowat twaalf kilometer.

Om veiligheidsredenen wordt de helikopter constant gemonitord vanuit een mobiel grondstation in Norddeich. Van daaruit kan ingegrepen worden wanneer er iets fout gaat.

De parcelkopter zal verschillende keren per week en in het weekend vliegen, op momenten dat ferries en ander vormen van luchtverkeer niet mogelijk zijn.

Het tuig haalt op een hoogte van 50 meter een snelheid van 18 meter per seconde, afhankelijk van de windsnelheid.

DHL Parcel gaat hiermee een nieuwe fase in van haar 'parcelcopter research project', dat in december 2013 gelanceerd werd. (Belga/MI)

De eerste dronevluchten werden al vorige week uitgevoerd, zeggen bronnen bij DHL. De parcelkopter stijgt op in de haven Norddeich en landt op een daarvoor voorziene plaats op het eiland Juist. De vluchtroute naar het eiland bedraagt zowat twaalf kilometer. Om veiligheidsredenen wordt de helikopter constant gemonitord vanuit een mobiel grondstation in Norddeich. Van daaruit kan ingegrepen worden wanneer er iets fout gaat. De parcelkopter zal verschillende keren per week en in het weekend vliegen, op momenten dat ferries en ander vormen van luchtverkeer niet mogelijk zijn. Het tuig haalt op een hoogte van 50 meter een snelheid van 18 meter per seconde, afhankelijk van de windsnelheid. DHL Parcel gaat hiermee een nieuwe fase in van haar 'parcelcopter research project', dat in december 2013 gelanceerd werd. (Belga/MI)