'Digital Innovation Valley', dat is de naam waarmee burgemeester Elio Di Rupo in Bergen uitpakt. Die huisvest Google en Microsoft dat er zopas zijn innovation center opende. Het is de aanzet voor Bergen als Europese cultuurstad in 2015 'Technology meets culture'.

In het gewezen gebouw van Telindus (Belgacom) is het Microsoft Innovation Center (MIC) officieel geopend. Microsoft investeert jaarlijks zo'n 500.000 euro, de Waalse overheid legt hetzelfde bedrag neer. Het is een contract van 3 jaar. Ook andere partners hebben inmiddels getekend. Het gaat om HP dat onder andere servers, pc's en storagemogelijkheden zal aanbieden, kabeloperator Voo die zich zal richten op iptv-toepassingen en, opvallend, Mobistar dat vooral mobiele applicaties zal voorleggen.

In hetzelfde gebouw komt tegen eind april ook Virtualis terecht. Dat is een nieuwe onderneming die zowat elf start-ups verenigt. Kabeloperator Voo zal 25 procent voor zijn rekening nemen. De bedrijfjes leggen zich onder meer toe op digitale beeldvorming en mobiele technologie.

Samen met de opbouw van het Google datacenter in Bergen, heeft burgemeester Di Rupo het graag over het 'Digital Innovation Valley'. De precieze focus is echter niet duidelijk. "Het gaat om ehealth, mobiele toepassingen, digitale beeldvorming... Het is vooral de bedoeling om een voedingsbodem te zijn voor nieuwe start-ups."

Op 1 maart heeft Bergen trouwens zijn kandidatuur ingediend voor Europese cultuurstad 2015. Het is de enige Belgische kandidaat. Het thema wordt 'Technology meets culture'. "Nu zijn we goed gewapend", lacht Di Rupo, "Le Digital Innovation Valley a de la gueule."

'Digital Innovation Valley', dat is de naam waarmee burgemeester Elio Di Rupo in Bergen uitpakt. Die huisvest Google en Microsoft dat er zopas zijn innovation center opende. Het is de aanzet voor Bergen als Europese cultuurstad in 2015 'Technology meets culture'. In het gewezen gebouw van Telindus (Belgacom) is het Microsoft Innovation Center (MIC) officieel geopend. Microsoft investeert jaarlijks zo'n 500.000 euro, de Waalse overheid legt hetzelfde bedrag neer. Het is een contract van 3 jaar. Ook andere partners hebben inmiddels getekend. Het gaat om HP dat onder andere servers, pc's en storagemogelijkheden zal aanbieden, kabeloperator Voo die zich zal richten op iptv-toepassingen en, opvallend, Mobistar dat vooral mobiele applicaties zal voorleggen. In hetzelfde gebouw komt tegen eind april ook Virtualis terecht. Dat is een nieuwe onderneming die zowat elf start-ups verenigt. Kabeloperator Voo zal 25 procent voor zijn rekening nemen. De bedrijfjes leggen zich onder meer toe op digitale beeldvorming en mobiele technologie. Samen met de opbouw van het Google datacenter in Bergen, heeft burgemeester Di Rupo het graag over het 'Digital Innovation Valley'. De precieze focus is echter niet duidelijk. "Het gaat om ehealth, mobiele toepassingen, digitale beeldvorming... Het is vooral de bedoeling om een voedingsbodem te zijn voor nieuwe start-ups." Op 1 maart heeft Bergen trouwens zijn kandidatuur ingediend voor Europese cultuurstad 2015. Het is de enige Belgische kandidaat. Het thema wordt 'Technology meets culture'. "Nu zijn we goed gewapend", lacht Di Rupo, "Le Digital Innovation Valley a de la gueule."