Integrator Dimension Data België geeft steeds uitdrukkelijker te kennen dat hij het Waals IntraNet (WIN) wil binnenhalen. Managing director Pierre Dumont speelt in Wallonië vooral de troef van een grotere werkgelegenheid uit. Maar Belgacom ceo Didier Bellens moet WIN dan wel van de hand doen.

Sinds de overname eind 206 van Telindus door Belgacom valt WIN enigszins tussen kant en wal. Het Waalse Gewest vindt dat Belgacom zijn beloften niet nakomt om Wallonië sneller op het internetpad te trekken en plaatst meer dan ooit vraagtekens bij het contract tot 2013 met Belgacom. Didier Bellens is immers niet van plan om meer medewerkers en middelen vrij te maken voor WIN. Het contract zou dus eerder verbroken kunnen worden. Met een omzet van 17,5 miljoen euro in 2006 is WIN een vrij aantrekkelijke partij. Het heeft ruim 2.500 ip-vpn sites geconnecteerd en meer dan 10.000 ip-telefoons van Cisco geïnstalleerd. Grote klanten zijn Thomas Cook, Carrefour en Thermote Van Halst (TVH).

Voor Dimension Data zou WIN met z'n 70 werknemers een mooie uitbreiding zijn. De integrator haalt dit jaar voor het eerst de kaap van de 100 miljoen euro. Dat is een groei van ruim 30 procent. Het trok 25 grote nieuwe klanten aan, vooral in Vlaanderen, waaronder betonfabrikant CRH. Cisco staat bij Didata voor 38 procent van de omzet, wat mooi aansluit bij WIN. Didata telt 250 medewerkers en zou z'n personeelsbestand met die overname fors uitbreiden.

Integrator Dimension Data België geeft steeds uitdrukkelijker te kennen dat hij het Waals IntraNet (WIN) wil binnenhalen. Managing director Pierre Dumont speelt in Wallonië vooral de troef van een grotere werkgelegenheid uit. Maar Belgacom ceo Didier Bellens moet WIN dan wel van de hand doen. Sinds de overname eind 206 van Telindus door Belgacom valt WIN enigszins tussen kant en wal. Het Waalse Gewest vindt dat Belgacom zijn beloften niet nakomt om Wallonië sneller op het internetpad te trekken en plaatst meer dan ooit vraagtekens bij het contract tot 2013 met Belgacom. Didier Bellens is immers niet van plan om meer medewerkers en middelen vrij te maken voor WIN. Het contract zou dus eerder verbroken kunnen worden. Met een omzet van 17,5 miljoen euro in 2006 is WIN een vrij aantrekkelijke partij. Het heeft ruim 2.500 ip-vpn sites geconnecteerd en meer dan 10.000 ip-telefoons van Cisco geïnstalleerd. Grote klanten zijn Thomas Cook, Carrefour en Thermote Van Halst (TVH). Voor Dimension Data zou WIN met z'n 70 werknemers een mooie uitbreiding zijn. De integrator haalt dit jaar voor het eerst de kaap van de 100 miljoen euro. Dat is een groei van ruim 30 procent. Het trok 25 grote nieuwe klanten aan, vooral in Vlaanderen, waaronder betonfabrikant CRH. Cisco staat bij Didata voor 38 procent van de omzet, wat mooi aansluit bij WIN. Didata telt 250 medewerkers en zou z'n personeelsbestand met die overname fors uitbreiden.