Belgacom ceo Didier Bellens vindt de heisa over te hoge breedbandtarieven in België onzin: "Jullie, onze klanten, willen 42 euro per maand betalen voor breedband.", vertelde hij gisteren tijdens het debat van het Platform van telecomoperatoren in Brussel.

Test Aankoop legde de bal meteen in het kamp van Belgacom en Telenet. "We betalen in België voor breedband de helft meer dan in Frankrijk of Nederland én dan nog voor een middelmatige kwaliteit." Didier Bellens counterde dat Belgacom wel een een goedkoper aanbod heeft van 20 euro per maand maar dat dit amper gevraagd wordt: "Onze klanten willen 42 euro per maand betalen voor breedband." Test Aankoop wees erop dat Belgacom en Telenet hun prijzen precies op elkaar afstellen. Allebei hebben ze hun tarieven opgetrokken van 40 naar 42 euro. "We zitten in een riskante positie van een duopolie. We moeten uitkijken dat dit met de next generation networks niet bestendigd wordt," waarschuwt BIPT-topman Eric Van Heesvelde die nu ook in publiek van een duopolie spreekt. Hij wijst er wel op dat België één van de landen is met de laagste wholesale tarieven in Europa (de prijsdie andere telco's betalen aan Belgacom voor het gebruik van de ADSL-lijn). Benoit Scheen, de ceo van Mobistar en de nieuwe voorzitter van het operatorenplatform, vindt dat er nog steeds een enorm probleem is bij het overschakelen van Belgacom naar een andere breedbandoperator en sprak ronduit van 'bijzonder slechte wil'. "Net zoals bij een gsm-gebruiker zou overschakelen bijna meteen moeten kunnen. Nu is dat voor een breedbandverbinding vaak enkele weken."

In een opgemerkte toespraak van ICT-minister Vincent Van Quickenborne over het gebrek aan innovatie in België hekelde hij het verbod op koppelverkoop in ons land. "Hoe komt het toch dat de Apple iPhone nog steeds niet in België te koop is?" Eerder gaf de minister ook aan dat lagere breedbandtarieven één van de speerpunten van zijn beleid wordt.

Belgacom ceo Didier Bellens vindt de heisa over te hoge breedbandtarieven in België onzin: "Jullie, onze klanten, willen 42 euro per maand betalen voor breedband.", vertelde hij gisteren tijdens het debat van het Platform van telecomoperatoren in Brussel. Test Aankoop legde de bal meteen in het kamp van Belgacom en Telenet. "We betalen in België voor breedband de helft meer dan in Frankrijk of Nederland én dan nog voor een middelmatige kwaliteit." Didier Bellens counterde dat Belgacom wel een een goedkoper aanbod heeft van 20 euro per maand maar dat dit amper gevraagd wordt: "Onze klanten willen 42 euro per maand betalen voor breedband." Test Aankoop wees erop dat Belgacom en Telenet hun prijzen precies op elkaar afstellen. Allebei hebben ze hun tarieven opgetrokken van 40 naar 42 euro. "We zitten in een riskante positie van een duopolie. We moeten uitkijken dat dit met de next generation networks niet bestendigd wordt," waarschuwt BIPT-topman Eric Van Heesvelde die nu ook in publiek van een duopolie spreekt. Hij wijst er wel op dat België één van de landen is met de laagste wholesale tarieven in Europa (de prijsdie andere telco's betalen aan Belgacom voor het gebruik van de ADSL-lijn). Benoit Scheen, de ceo van Mobistar en de nieuwe voorzitter van het operatorenplatform, vindt dat er nog steeds een enorm probleem is bij het overschakelen van Belgacom naar een andere breedbandoperator en sprak ronduit van 'bijzonder slechte wil'. "Net zoals bij een gsm-gebruiker zou overschakelen bijna meteen moeten kunnen. Nu is dat voor een breedbandverbinding vaak enkele weken." In een opgemerkte toespraak van ICT-minister Vincent Van Quickenborne over het gebrek aan innovatie in België hekelde hij het verbod op koppelverkoop in ons land. "Hoe komt het toch dat de Apple iPhone nog steeds niet in België te koop is?" Eerder gaf de minister ook aan dat lagere breedbandtarieven één van de speerpunten van zijn beleid wordt.