Didier Bellens, de topman van Belgacom die vanavond 15 november naar alle waarschijnlijkheid de laan uitgestuurd wordt door de regering, heeft een aanvraag ingediend om uitbetaald te worden tot september 2014. Dat zou betekenen dat hij een ontslagvergoeding van zo'n 800.000 euro ontvangt.

Ontslag om dwingende redenen

Officieel heeft Bellens recht op een 'gouden parachute' van 2 tot 2,4 miljoen euro, maar de regering wil Bellens ontslaan om dwingende redenen. De Belgacom-ceo zou immers een zware fout hebben begaan door de regering "de slechtste aandeelhouder uit mijn carrière" te noemen, en door premier Elio Di Rupo af te schilderen als "een klein kind dat op het einde van het jaar om zijn Sinterklaas komt."

De jongste tijd kwam Bellens ook in negatief daglicht omdat hij in vastgoed zou handelen, omdat hij zijn beklag deed over CD&V-kamerlid Roel Deseyn en omdat hij zijn beschermelinge promoveerde tot directeur Public Affairs.

Didier Bellens, de topman van Belgacom die vanavond 15 november naar alle waarschijnlijkheid de laan uitgestuurd wordt door de regering, heeft een aanvraag ingediend om uitbetaald te worden tot september 2014. Dat zou betekenen dat hij een ontslagvergoeding van zo'n 800.000 euro ontvangt. Ontslag om dwingende redenen Officieel heeft Bellens recht op een 'gouden parachute' van 2 tot 2,4 miljoen euro, maar de regering wil Bellens ontslaan om dwingende redenen. De Belgacom-ceo zou immers een zware fout hebben begaan door de regering "de slechtste aandeelhouder uit mijn carrière" te noemen, en door premier Elio Di Rupo af te schilderen als "een klein kind dat op het einde van het jaar om zijn Sinterklaas komt." De jongste tijd kwam Bellens ook in negatief daglicht omdat hij in vastgoed zou handelen, omdat hij zijn beklag deed over CD&V-kamerlid Roel Deseyn en omdat hij zijn beschermelinge promoveerde tot directeur Public Affairs.