Drie studenten van de Miami Ad School zijn voor een schoolproject met een innovatief idee op de proppen gekomen om meer mensen naar de bibliotheken te krijgen. Via posters in metro's kunnen pendelaars de eerste tien pagina's van een populair boek downloaden. Na het lezen krijgen ze informatie over de dichtstbijzijnde bibliotheek waar het boek te vinden is.

Het downloaden van de data gebeurt door middel van de 'near-field communications'-technologie (NFC). U heeft dus geen netwerkverbinding - die er in metro's toch niet is - nodig. Met een mobiel toestel dat is uitgerust met NFC scant u simpelweg de poster van het boek om de eerste tien pagina's te downloaden. Veel smartphones zijn vandaag de dag al voorzien van NFC, met de iPhone van Apple als voornaamste uitzondering. Na het lezen wordt de lezer geïnformeerd over de dichtstbijzijnde bibliotheek die het boek heeft.

Voorlopig gaat het nog om een concept. Of en wanneer de 'Underground Library' werkelijkheid wordt, is nog niet bekend.

Drie studenten van de Miami Ad School zijn voor een schoolproject met een innovatief idee op de proppen gekomen om meer mensen naar de bibliotheken te krijgen. Via posters in metro's kunnen pendelaars de eerste tien pagina's van een populair boek downloaden. Na het lezen krijgen ze informatie over de dichtstbijzijnde bibliotheek waar het boek te vinden is. Het downloaden van de data gebeurt door middel van de 'near-field communications'-technologie (NFC). U heeft dus geen netwerkverbinding - die er in metro's toch niet is - nodig. Met een mobiel toestel dat is uitgerust met NFC scant u simpelweg de poster van het boek om de eerste tien pagina's te downloaden. Veel smartphones zijn vandaag de dag al voorzien van NFC, met de iPhone van Apple als voornaamste uitzondering. Na het lezen wordt de lezer geïnformeerd over de dichtstbijzijnde bibliotheek die het boek heeft. Voorlopig gaat het nog om een concept. Of en wanneer de 'Underground Library' werkelijkheid wordt, is nog niet bekend.