De gsm van de toekomst zal niet veel groter zijn dan een juweeltje. Het 'next gen' scherm zal een soort contactlens zijn die de beelden rechtstreeks op het retina projecteert. En sociale netwerken zullen op de een of andere manier rechtstreeks verbonden zijn met ons centraal zenuwstelsel.

Dat is de toekomst die futuroloog Ian Pearson (o.a. ex-BT) schetste in een gesmaakte uiteenzetting op 'The Future Summit': een toekomst die ict ademt.

Uiteraard zijn zulke voorspellingen altijd met een flinke korrel zout te nemen - wie weet hoe de wereld er in 2020 écht zal uitzien - maar toch lijken een aantal stellingen perfect aan te sluiten bij de voorspellingen die onder meer Gartner naar voren schuift voor de komende vijf jaar. 'Augmented reality' bijvoorbeeld - een bril die in het blikveld extra informatie toont over bepaalde objecten - bestaat al, en dus lijkt een contactlens als beeldscherm maar een logische volgende stap.

Ian Pearson gooide tijdens de keynote ook enkele duidelijke stellingen naar bedrijven die teveel ter plaatse blijven trappelen. "Je kan geen marktaandeel halen door harder te werken, want iedereen doet dat al. En een vijfjarenplan is een doodgeboren kind", aldus Pearson die pleit voor innovatie én agility om snel op verandering te kunnen inspelen: "We zien overal convergentie. De biotech-wereld bijvoorbeeld is aan het convergeren met traditionele it, en het gaat echt veel sneller dan iedereen denkt!"

De gsm van de toekomst zal niet veel groter zijn dan een juweeltje. Het 'next gen' scherm zal een soort contactlens zijn die de beelden rechtstreeks op het retina projecteert. En sociale netwerken zullen op de een of andere manier rechtstreeks verbonden zijn met ons centraal zenuwstelsel. Dat is de toekomst die futuroloog Ian Pearson (o.a. ex-BT) schetste in een gesmaakte uiteenzetting op 'The Future Summit': een toekomst die ict ademt. Uiteraard zijn zulke voorspellingen altijd met een flinke korrel zout te nemen - wie weet hoe de wereld er in 2020 écht zal uitzien - maar toch lijken een aantal stellingen perfect aan te sluiten bij de voorspellingen die onder meer Gartner naar voren schuift voor de komende vijf jaar. 'Augmented reality' bijvoorbeeld - een bril die in het blikveld extra informatie toont over bepaalde objecten - bestaat al, en dus lijkt een contactlens als beeldscherm maar een logische volgende stap. Ian Pearson gooide tijdens de keynote ook enkele duidelijke stellingen naar bedrijven die teveel ter plaatse blijven trappelen. "Je kan geen marktaandeel halen door harder te werken, want iedereen doet dat al. En een vijfjarenplan is een doodgeboren kind", aldus Pearson die pleit voor innovatie én agility om snel op verandering te kunnen inspelen: "We zien overal convergentie. De biotech-wereld bijvoorbeeld is aan het convergeren met traditionele it, en het gaat echt veel sneller dan iedereen denkt!"