De digitale klok zal voor het eerst gebruikt worden tijdens Parijs-Nice, bij wijze van test. Als dat bevalt, gaat de UCI dit digitale systeem misschien dit jaar nog definitief invoeren, en wel vanaf de Tour de France.

Commentator Karl Vannieuwkerke, die het nieuwe systeem al in werking zag, zegt tegenover De Standaard dat 'het sneller zal gaan en correcter zal zijn, en dat de tekst ook beter leesbaar zal zijn. Vanuit de wedstrijdauto worden de tijdsverschillen ingetikt, waarna ze meteen op de klok verschijnen.' Toch vindt hij dat met het verdwijnen van de ardoisier uit het peloton ook een stukje van de charme van het wielrennen verloren gaat.

De digitale klok zal voor het eerst gebruikt worden tijdens Parijs-Nice, bij wijze van test. Als dat bevalt, gaat de UCI dit digitale systeem misschien dit jaar nog definitief invoeren, en wel vanaf de Tour de France. Commentator Karl Vannieuwkerke, die het nieuwe systeem al in werking zag, zegt tegenover De Standaard dat 'het sneller zal gaan en correcter zal zijn, en dat de tekst ook beter leesbaar zal zijn. Vanuit de wedstrijdauto worden de tijdsverschillen ingetikt, waarna ze meteen op de klok verschijnen.' Toch vindt hij dat met het verdwijnen van de ardoisier uit het peloton ook een stukje van de charme van het wielrennen verloren gaat.