Het internetgebruik in het Waalse gewest zit in de lift. 69 procent van de Walen ouder dan 15 jaar heeft vorig jaar minstens één keer gesurft op het net. Dat is vier procent meer dan in 2006. 57 procent van de Waalse gezinnen zou een internetverbinding in huis hebben, goed voor een stijging van vijf procent. Eén en ander blijkt uit een nieuwe enquête van het Waalse telecomagentschap AWT.

Ter vergelijking: in Vlaanderen beschikt 65 procent van de gezinnen momenteel over een internetaansluiting. Waarmee de kloof tussen beide landsdelen kleiner en kleiner wordt. Opvallend is dat 31 procent van de Walen aangeeft in 2007 iets gekocht te hebben via het net. In 2006 was dat nog maar 22 procent.

Bovendien beschikt 65 procent van de Waalse huishoudens over minstens één computer. Een stabiel cijfer in vergelijking met het jaar voordien, ware het niet dat 28 procent van de gezinnen dit keer oppert twee pc's onder dak te hebben. 14 procent geeft aan minstens 3 computers te gebruiken.

Om de 'digitale kloof' in Wallonië nog te verkleinen, en om ook de 31 procent aan te spreken die het internet vooralsnog links laat liggen (voornamelijk senioren en werklozen), vraagt het AWT uitdrukkelijk om goedkopere internettarieven. Daarnaast ziet het agentschap brood in het ter beschikking stellen van goedkope of tweedehandse computers.

Tenslotte stelt het Agence Walonne des Télécommunications ook de interactieve dvd 'Trop Faciles, les TIC' voor aan pers en publiek. Het gaat om een project dat de achterblijvers op een speelse manier over de streep wil trekken.

In zes blitse filmpjes geeft de Franstalige Caroline op een duidelijke en didactisch verantwoorde manier tekst en uitleg bij termen zoals wifi, e-government en e-mail. Fastoche, het mannetje dat symbool staat voor de administratieve vereenvoudiging in Wallonië, tracht de gebruikers op een interactieve manier een overzicht te geven van de basisconcepten in ICT-land. De dvd wordt verdeeld door het AWT zelf, en door de Waalse overheid.

Het internetgebruik in het Waalse gewest zit in de lift. 69 procent van de Walen ouder dan 15 jaar heeft vorig jaar minstens één keer gesurft op het net. Dat is vier procent meer dan in 2006. 57 procent van de Waalse gezinnen zou een internetverbinding in huis hebben, goed voor een stijging van vijf procent. Eén en ander blijkt uit een nieuwe enquête van het Waalse telecomagentschap AWT. Ter vergelijking: in Vlaanderen beschikt 65 procent van de gezinnen momenteel over een internetaansluiting. Waarmee de kloof tussen beide landsdelen kleiner en kleiner wordt. Opvallend is dat 31 procent van de Walen aangeeft in 2007 iets gekocht te hebben via het net. In 2006 was dat nog maar 22 procent. Bovendien beschikt 65 procent van de Waalse huishoudens over minstens één computer. Een stabiel cijfer in vergelijking met het jaar voordien, ware het niet dat 28 procent van de gezinnen dit keer oppert twee pc's onder dak te hebben. 14 procent geeft aan minstens 3 computers te gebruiken. Om de 'digitale kloof' in Wallonië nog te verkleinen, en om ook de 31 procent aan te spreken die het internet vooralsnog links laat liggen (voornamelijk senioren en werklozen), vraagt het AWT uitdrukkelijk om goedkopere internettarieven. Daarnaast ziet het agentschap brood in het ter beschikking stellen van goedkope of tweedehandse computers. Tenslotte stelt het Agence Walonne des Télécommunications ook de interactieve dvd 'Trop Faciles, les TIC' voor aan pers en publiek. Het gaat om een project dat de achterblijvers op een speelse manier over de streep wil trekken. In zes blitse filmpjes geeft de Franstalige Caroline op een duidelijke en didactisch verantwoorde manier tekst en uitleg bij termen zoals wifi, e-government en e-mail. Fastoche, het mannetje dat symbool staat voor de administratieve vereenvoudiging in Wallonië, tracht de gebruikers op een interactieve manier een overzicht te geven van de basisconcepten in ICT-land. De dvd wordt verdeeld door het AWT zelf, en door de Waalse overheid.