De vijfde editie van de Digitale Week, die van 5 tot en met 12 maart plaatsvindt, heeft als doel de digitale kloof in België te overbruggen.

De [Digitale Week] gaat in Vlaanderen uit van het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG), een initiatief van vzw LINC. In Wallonië wordt ['La Semaine Numérique'] georganiseerd door Technofutur TIC.

Ongeveer 64 procent van de huishoudens heeft toegang tot het internet, maar het internetgebruik beperkt zich vooral tot het versturen van e-mails en het opzoeken van informatie. Computerbezit staat dus niet noodzakelijk gelijk aan frequent en vaardig computergebruik. De digitale kloof wordt dus niet enkel bepaald door het bezit van ict, maar ook door de vaardigheden om ermee om te gaan.

Om daartoe bij te dragen, komt de Digitale Week goed van pas. Van 5 tot en met 12 maart organiseren lokale organisaties in heel Vlaanderen activiteiten rond het thema multimedia. Dit jaar zullen er 460 activiteiten plaatsvinden, een toename van 30 procent tegenover vorig jaar. In Wallonië worden zowat 200 activiteiten georganiseerd.

Bron: Belga

De vijfde editie van de Digitale Week, die van 5 tot en met 12 maart plaatsvindt, heeft als doel de digitale kloof in België te overbruggen. De [Digitale Week] gaat in Vlaanderen uit van het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG), een initiatief van vzw LINC. In Wallonië wordt ['La Semaine Numérique'] georganiseerd door Technofutur TIC. Ongeveer 64 procent van de huishoudens heeft toegang tot het internet, maar het internetgebruik beperkt zich vooral tot het versturen van e-mails en het opzoeken van informatie. Computerbezit staat dus niet noodzakelijk gelijk aan frequent en vaardig computergebruik. De digitale kloof wordt dus niet enkel bepaald door het bezit van ict, maar ook door de vaardigheden om ermee om te gaan. Om daartoe bij te dragen, komt de Digitale Week goed van pas. Van 5 tot en met 12 maart organiseren lokale organisaties in heel Vlaanderen activiteiten rond het thema multimedia. Dit jaar zullen er 460 activiteiten plaatsvinden, een toename van 30 procent tegenover vorig jaar. In Wallonië worden zowat 200 activiteiten georganiseerd. Bron: Belga