Het DigiWorld Yearbook 2009 van Idate presenteert zich als een kostbaar hulpmiddel om it-beslissingen te nemen, met gedetailleerde statistieken over het verleden en analyses over het heden en de toekomst.

Het in 1977 opgerichte Idate is een onafhankelijke onderneming in consultancy die geregeld uitpakt met studies over de Europese ict-sector. Hun rapporten laten toe om de grote evoluties in telecom, internet en media in het juiste perspectief te zien.

Het afgelopen jaar was de wereldwijde 'digitale' sector in totaal goed voor 2.739 miljard euro: een stijging van 3,4 procent in Europa tegenover 2,9% in Noord-Amerika, 10% in Latijns-Amerika en 13,5% in Afrika en het Midden-Oosten. Onderverdeeld in segmenten, zie je dat telecom stijgt (4,7% in hardware en 4,2% in services) en dat it hard- en sofware met respecitevelijk 3,5% en 5,1% vooruitgaat. In de media zien we een stijging met 5,4% in services en 7,4% in consumentenelectronica.

Volgens Yves Gassot, ceo van Idate, werd het jaar 2008 gekenmerkt door zes grote gebeurtenissen : mislukte overnames (Yahoo, Twitter), het succes van de iPhone en vooral de App Store die een gesloten model combineert met een open uitnodiging aan ontwikkelaars, het ontstaan van LTE als mobiele internetstandaard en de verschillen in perceptie rond de crisis (media sterk getroffen, minder in telecom). Het risico op het terugplooien naar een nationale strategie bij de telecombedrijven en de noodzaak om te blijven investeren - ondanks de crisis - vervolledigen het lijstje.

De studie voorziet in concrete cijfers en analyses per sector en per land, en vertrekt vanuit het principe : meten is weten.

Het DigiWorld Yearbook 2009 van Idate presenteert zich als een kostbaar hulpmiddel om it-beslissingen te nemen, met gedetailleerde statistieken over het verleden en analyses over het heden en de toekomst. Het in 1977 opgerichte Idate is een onafhankelijke onderneming in consultancy die geregeld uitpakt met studies over de Europese ict-sector. Hun rapporten laten toe om de grote evoluties in telecom, internet en media in het juiste perspectief te zien. Het afgelopen jaar was de wereldwijde 'digitale' sector in totaal goed voor 2.739 miljard euro: een stijging van 3,4 procent in Europa tegenover 2,9% in Noord-Amerika, 10% in Latijns-Amerika en 13,5% in Afrika en het Midden-Oosten. Onderverdeeld in segmenten, zie je dat telecom stijgt (4,7% in hardware en 4,2% in services) en dat it hard- en sofware met respecitevelijk 3,5% en 5,1% vooruitgaat. In de media zien we een stijging met 5,4% in services en 7,4% in consumentenelectronica. Volgens Yves Gassot, ceo van Idate, werd het jaar 2008 gekenmerkt door zes grote gebeurtenissen : mislukte overnames (Yahoo, Twitter), het succes van de iPhone en vooral de App Store die een gesloten model combineert met een open uitnodiging aan ontwikkelaars, het ontstaan van LTE als mobiele internetstandaard en de verschillen in perceptie rond de crisis (media sterk getroffen, minder in telecom). Het risico op het terugplooien naar een nationale strategie bij de telecombedrijven en de noodzaak om te blijven investeren - ondanks de crisis - vervolledigen het lijstje. De studie voorziet in concrete cijfers en analyses per sector en per land, en vertrekt vanuit het principe : meten is weten.