Dimension Data is er in geslaagd om het netwerkcontract voor de Europese Commissie opnieuw binnen te halen. In 2012 haalde het bedrijf ook al Natacha II binnen voor een bedrag van toen bijna 200 miljoen. Ook het allereerste contract (Natacha I) was al gewonnen door Dimension Data, maar toen ging het nog maar om 80 miljoen euro. Europa kiest dus voor continuïteit. Het Natacha III raamwerk is een interinstitutioneel contract dat naast de Europese Commissie ook 53 Europese instellingen, agentschappen en organen in 22 verschillende EU-landen omvat. Het Natacha III framework kan je dus gerust zien als het belangrijkste aankoopkanaal voor netwerk-, telecom- en videoconferentiemateriaal en professionele diensten voor die Europese administraties.

Netwerk en telecom door DiData

Het contract loopt over maximaal tien jaar. De aankoop van de eigenlijke apparatuur loopt over vier jaar, maar het onderhoud, de upgrades en services worden vijf jaar lang geleverd en kunnen nog eens vijf jaar lang verlengd worden.

Het eerste lot handelt over de eigenlijke netwerk- en telecomapparatuur (lagen 1 tot 3 volgens het OSI-model) en is gegund aan Dimension Data. De waarde wordt geraamd op 169 miljoen euro. Het tweede lot omvat nog eens 100 miljoen euro en is eveneens aan Dimension Data gegund. Het gaat dan vooral om de transportlaag en de applicaties (lagen 4 tot 7 volgens het OSI-model).

Het gaat in beide loten dan om apparatuur van Cisco, HP, Juniper, Aruba, CheckPoint, Fortinet, PaloAlto Networks, PulseSecure, BlueCoat, F5, FireEye, RSA, Vasco, Altitude Software, Polycom en Unify.

Diensten onder meer door Cegeka

Het derde lot tenslotte omvat consultancydiensten rond de geleverde en geïnstalleerde netwerk- en telecomoplossingen die geraamd worden op meer dan 34 miljoen euro. Dit lot is door Europa gegund aan het Unic2EU-consortium, samengesteld uit UniSystems, Cegeka Group en Hellenic Telecommunications Organisation (OTE) - een onderdeel van Deutsche Telekom Group. De consultancydiensten lopen over twee jaar en kunnen tot twee keer toe verlengd worden met telkens een jaar.

Dimension Data is er in geslaagd om het netwerkcontract voor de Europese Commissie opnieuw binnen te halen. In 2012 haalde het bedrijf ook al Natacha II binnen voor een bedrag van toen bijna 200 miljoen. Ook het allereerste contract (Natacha I) was al gewonnen door Dimension Data, maar toen ging het nog maar om 80 miljoen euro. Europa kiest dus voor continuïteit. Het Natacha III raamwerk is een interinstitutioneel contract dat naast de Europese Commissie ook 53 Europese instellingen, agentschappen en organen in 22 verschillende EU-landen omvat. Het Natacha III framework kan je dus gerust zien als het belangrijkste aankoopkanaal voor netwerk-, telecom- en videoconferentiemateriaal en professionele diensten voor die Europese administraties.Netwerk en telecom door DiDataHet contract loopt over maximaal tien jaar. De aankoop van de eigenlijke apparatuur loopt over vier jaar, maar het onderhoud, de upgrades en services worden vijf jaar lang geleverd en kunnen nog eens vijf jaar lang verlengd worden.Het eerste lot handelt over de eigenlijke netwerk- en telecomapparatuur (lagen 1 tot 3 volgens het OSI-model) en is gegund aan Dimension Data. De waarde wordt geraamd op 169 miljoen euro. Het tweede lot omvat nog eens 100 miljoen euro en is eveneens aan Dimension Data gegund. Het gaat dan vooral om de transportlaag en de applicaties (lagen 4 tot 7 volgens het OSI-model).Het gaat in beide loten dan om apparatuur van Cisco, HP, Juniper, Aruba, CheckPoint, Fortinet, PaloAlto Networks, PulseSecure, BlueCoat, F5, FireEye, RSA, Vasco, Altitude Software, Polycom en Unify.Diensten onder meer door CegekaHet derde lot tenslotte omvat consultancydiensten rond de geleverde en geïnstalleerde netwerk- en telecomoplossingen die geraamd worden op meer dan 34 miljoen euro. Dit lot is door Europa gegund aan het Unic2EU-consortium, samengesteld uit UniSystems, Cegeka Group en Hellenic Telecommunications Organisation (OTE) - een onderdeel van Deutsche Telekom Group. De consultancydiensten lopen over twee jaar en kunnen tot twee keer toe verlengd worden met telkens een jaar.