Netwerkintegrator Dimension Data heeft het Amerikaanse Xigo gekocht.

Xigo levert oplossingen voor ' Telecommunications Expense Management (TEM)', waarmee bedrijven onder meer hun telecomuitgaven kunnen analyseren, met inbegrip van het beheer van de inventaris en de activa, de bestellingen en de toelevering. Doel van de overname voor Didata is "om een grotere toegevoegde waarde te bieden aan bedrijfsklanten met een geïntegreerde oplossing voor kostenoptimalisatie voor de analyse van uitgaven, sourcing, toelevering en verwerking van facturen".

Dimension Data zegt zich onmiddellijk te zullen richten op de verhoging van het marktaandeel van Xigo in de VS, en te zullen inspelen op de TEM-noden van multinationals. Na verloop van tijd zullen de diensten geïmplementeerd worden in andere landen waar de groep is gevestigd.

Ceo Dave Spofford zal het team van Xigo blijven leiden en rapporteren aan de Amerikaanse ceo van Dimension Data, Jere Brown, over het beheer van het bedrijf, en aan Steve Joubert, Group Executive Global Solutions van Dimension Data, over de strategie. De overname is al afgerond. Financiële details werden niet meegedeeld.

Netwerkintegrator Dimension Data heeft het Amerikaanse Xigo gekocht. Xigo levert oplossingen voor ' Telecommunications Expense Management (TEM)', waarmee bedrijven onder meer hun telecomuitgaven kunnen analyseren, met inbegrip van het beheer van de inventaris en de activa, de bestellingen en de toelevering. Doel van de overname voor Didata is "om een grotere toegevoegde waarde te bieden aan bedrijfsklanten met een geïntegreerde oplossing voor kostenoptimalisatie voor de analyse van uitgaven, sourcing, toelevering en verwerking van facturen". Dimension Data zegt zich onmiddellijk te zullen richten op de verhoging van het marktaandeel van Xigo in de VS, en te zullen inspelen op de TEM-noden van multinationals. Na verloop van tijd zullen de diensten geïmplementeerd worden in andere landen waar de groep is gevestigd. Ceo Dave Spofford zal het team van Xigo blijven leiden en rapporteren aan de Amerikaanse ceo van Dimension Data, Jere Brown, over het beheer van het bedrijf, en aan Steve Joubert, Group Executive Global Solutions van Dimension Data, over de strategie. De overname is al afgerond. Financiële details werden niet meegedeeld.