Dimension Data heeft de overname van Nextiraone afgerond voor twaalf landen afgerond. In een tweede fase zullen ook de activiteiten in Frankrijk en Italië volgen.

Door de overname wisselen 1.850 werknemers van werkgever. Het gaat om de vestigingen in België, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De overname werd eind vorig jaar al bekendgemaakt en gebeurt in twee fasen. De eerste gaat over de overname van bovenstaande landen. Daarnaast is er een principeakkoord om tegen midden 2015 ook de Franse en Italiaanse activiteiten van Nextiraone over te nemen. Hoeveel Dimension Data betaalt is niet bekend. De merknaam van NextiraOne wordt in de komende drie maanden omgezet naar Dimension Data.

De overname past in de doelstelling om tegen 2018 de omzet te verdubbelen van 6 naar 12 miljard dollar. "Door deze overname zullen we onze activiteiten ook kunnen uitrollen in het middensegment van de markt", zegt Brett Dawson, ceo van Dimension Data in een verklaring.

In België wordt Dimension Data geleid door Pierre Dumont en telt het bedrijf 350 medewerkers, goed voor een omzet van 155 miljoen euro. Nextiraone heeft in ons land Ingrid De Latte als managing director.

Dimension Data heeft de overname van Nextiraone afgerond voor twaalf landen afgerond. In een tweede fase zullen ook de activiteiten in Frankrijk en Italië volgen. Door de overname wisselen 1.850 werknemers van werkgever. Het gaat om de vestigingen in België, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De overname werd eind vorig jaar al bekendgemaakt en gebeurt in twee fasen. De eerste gaat over de overname van bovenstaande landen. Daarnaast is er een principeakkoord om tegen midden 2015 ook de Franse en Italiaanse activiteiten van Nextiraone over te nemen. Hoeveel Dimension Data betaalt is niet bekend. De merknaam van NextiraOne wordt in de komende drie maanden omgezet naar Dimension Data. De overname past in de doelstelling om tegen 2018 de omzet te verdubbelen van 6 naar 12 miljard dollar. "Door deze overname zullen we onze activiteiten ook kunnen uitrollen in het middensegment van de markt", zegt Brett Dawson, ceo van Dimension Data in een verklaring. In België wordt Dimension Data geleid door Pierre Dumont en telt het bedrijf 350 medewerkers, goed voor een omzet van 155 miljoen euro. Nextiraone heeft in ons land Ingrid De Latte als managing director.