De Zuid-Afrikaanse netwerkintegrator en it-dienstenleverancier Dimension Data heeft een belang van 51 procent genomen in Télédistribution et Communication, kortweg Telcom, uit Marokko.

Volgens Didata is de overname een manier om z'n aanwezigheid te verstevigen in opkomende landen in Afrika. Telcom levert infrastructuurdiensten voor de telecomsector. Het bedrijf, met kantoren in Témara (in de buurt van Rabat) en Casablanca, krijgt onmiddellijk de naam Dimension Data Marokko. Didata wil de activiteiten van de nieuwe dochter ook uitbreiden naar de it-sector.

Door de overname komt het aantal werknemers in de Dimension Data Afrika Groep op zo'n 600 en in de Dimension Data Midden-Oosten en Afrika groep (waartoe ook Zuid-Afrika behoort) op meer dan 5000 medewerkers.

De Zuid-Afrikaanse netwerkintegrator en it-dienstenleverancier Dimension Data heeft een belang van 51 procent genomen in Télédistribution et Communication, kortweg Telcom, uit Marokko. Volgens Didata is de overname een manier om z'n aanwezigheid te verstevigen in opkomende landen in Afrika. Telcom levert infrastructuurdiensten voor de telecomsector. Het bedrijf, met kantoren in Témara (in de buurt van Rabat) en Casablanca, krijgt onmiddellijk de naam Dimension Data Marokko. Didata wil de activiteiten van de nieuwe dochter ook uitbreiden naar de it-sector. Door de overname komt het aantal werknemers in de Dimension Data Afrika Groep op zo'n 600 en in de Dimension Data Midden-Oosten en Afrika groep (waartoe ook Zuid-Afrika behoort) op meer dan 5000 medewerkers.